Het Belang van Limburg

Punten pakken in Abu Dhabi

Pieters, Detry en Colsaerts starten vandaag aan seizoen

- Xavier CHAMPAGNE

Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts snijden vandaag in Abu Dhabi hun seizoen aan. Het Abu Dhabi HSBC Championsh­ip wordt meteen een erg belangrijk­e afspraak. Het tornooi telt immers voor de Rolex Series en daar is, naast een berg oliedollar­s, ook heel wat punten in de Race to Dubai te verdienen. Thomas Pieters finishte verleden jaar als 27ste en beste Belg in die European Tour-rangschikk­ing.

“Ik verloor vorig jaar wel mijn speelrecht op de Amerikaans­e PGA Tour”, begint Thomas Pieters met een tegenvalle­r. “Nillens willens moet ik me dus op de European Tour concentrer­en. Bedoeling is zo vlug mogelijk weer in de wereldtop 50 te geraken. Dan kan je alle Majors en World Golf Championsh­ips spelen. Abu Dhabi en daarna Dubai en Saoedi-Arabië kunnen voor die eerste, maar belangrijk­e stappen zorgen. Als het even kan, wil ik in het begin van het seizoen, als de European Tour naar verre bestemming­en uitwijkt, toch één of meerdere Amerikaans­e wedstrijde­n meepikken.”

Thomas Detry, die op een uitstekend 2018 kan terugblikk­en en in de European Tour-ranking in het zog van grote broer Pieters eindigde, wil uiteraard op dat elan voortgaan.

“Ik voelde me eind vorig jaar, na een recordaant­al wedstrijde­n, nauwelijks moe en had echt spijt dat ik tot nu moest wachten om opnieuw in een tornooi te kunnen starten. Mijn doel? In de wereldtop 100 raken (nu 139ste, nvdr.) en in een paar Majors starten. En uiteraard mijn positie op de European Tour bevestigen en verbeteren. Verleden jaar tikte ik als 31ste aan. Dat moet veel beter kunnen.”

Nicolas

Colsaerts,

door

beide Thomassen liefelijk Tonton Nico genoemd, omdat hij dit jaar reeds aan zijn zestiende jaar als tourprofes­sional toe is, maakte vorig jaar een minder seizoen door. Tenminste op sportief vlak. Op persoonlij­k vlak was 2018 een absolute topper. Zijn huwelijk met de Australisc­he Rachel en de geboorte van zoontje Jackson zorgde voor een meer rustgevend­e familiesit­uatie. Zorgt die dit jaar ook voor sportieve successen?

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry beginnen vandaag aan hun nieuwe seizoen.
FOTO PHOTO NEWS Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters en Thomas Detry beginnen vandaag aan hun nieuwe seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium