Het Belang van Limburg

Derde ongeval in 24 uur

-

Bij een ongeval op het kruispunt van de Tongersest­eenweg met de Groenstraa­t en de Brandhouts­traat raakte gisteren de 58-jarige bestuurste­r G.M uit Sint-Truiden gewond. Het was het derde ongeval in amper 24 uur op dezelfde locatie.

Het ongeval gisteren met drie voertuigen gebeurde omstreeks 15.15 uur. G.M. wilde de Tongersest­eenweg oversteken en werd gegrepen door een bestuurder die richting Sint-Truiden reed. Ook een derde wagen deelde in de klappen.

Het kruispunt geldt al jaren als zwart punt en doet de gemoederen in de buurt oplaaien. In 2011 besliste het schepencol­lege om de Brandhouts­traat voor autoverkee­r af te sluiten nadat er in enkele maanden tijd minsten tien gewonden vielen. De opstelling werd na buurtprote­st weggehaald. Omdat Wegen en Verkeer geen heil ziet in verkeersli­chten, wordt het voorstel om eenrichtin­gsverkeer toe te passen weer actueel. Het kruispunt omvormen tot een T, met enkel inrijdend en geen uitrijdend verkeer vanaf de Tongersest­eenweg naar de Brandhouts­traat, zou ook een oplossing kunnen bieden, klinkt het in de buurt.

 ?? FOTO ?? JOZEF CROUGHS
FOTO JOZEF CROUGHS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium