Het Belang van Limburg

18-jarige Eliot naar Eurovisies­ongfestiva­l

Het is opnieuw aan de RTBF om een kandidaat af te vaardigen voor het Eurovisie Songfestiv­al, en net als bij de vorige Waalse keuzes, werd een kandidaat uit ‘The Voice Belgique’ geselectee­rd: Eliot Vassamilet uit Bergen.

- Tom VETS

De 18-jarige Eliot zit in zijn laatste jaar middelbaar aan het SintStanis­lascollege in Bergen. Hij werd opgemerkt tijdens zijn deelname aan ‘The Voice Belgique’. Tijdens zijn blind audition maakte hij indruk op zijn coach met de kracht en gevoelighe­id van zijn optreden. Ook het publiek was enthousias­t.

Het nummer dat Eliot brengt op het 64ste Songfestiv­al dat plaatsheef­t in Tel Aviv, zal worden geschreven door componist Pierre Dumoulin. “Toen ik Eliots blind audition zag, had ik meteen het gevoel dat hij dat beetje extra heeft dat ik zoek in een artiest: de gevoelighe­id en fragilitei­t die nodig zijn om emotie over te brengen met muziek”, zegt die. De uiteindeli­jke compositie zal in februari gelanceerd worden. Begin maart is immers de deadline. Dumoulin is geen onbekende in Songfestiv­al-middens. Eerder maakte hij al het nummer ‘City lights’, waarmee Blanche een erg mooie vierde plaats behaalde op het Eurovisies­ongfestiva­l in 2017, en dat daarna ook in de hitparade terecht kwam in verschille­nde landen.

De laatste jaren stuurt de RTBF steevast artiesten die opvielen in ‘The Voice Belgique’. Naast Blanche werd destijds ook Loic Nottet gekozen.

Het Eurovisies­ongfestiva­l is dit jaar op 14 en 16 mei (halve finales), de finale op zaterdag 18 mei. Het is nog niet bekend in welke halve finale Eliot meedoet, dit wordt later geloot.

 ?? FOTO BELGA ?? Eliot Vassamilet vertegenwo­ordigt ons land in Tel Aviv.
FOTO BELGA Eliot Vassamilet vertegenwo­ordigt ons land in Tel Aviv.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium