Het Belang van Limburg

‘De Dag’ wordt VR-spel

De veelbekeke­n tv-serie ‘De Dag’ is het spannende verhaal van een gijzeling in een bank. Je kunt die binnenkort ook naspelen in een virtual reality-spel dat Telenet liet ontwerpen. Vanaf 23 januari in The Park in Antwerpen en Gent en in februari op een no

- Raymond DE CONDÉ

De virtual reality-ervaring beleef je met drie tot zes vrienden en kan een leuk onderdeel vormen van een dagje teambuildi­ng. Net zoals de andere ervaringen in The Park, bewegen de spelers zich vrij in een lege ruimte, zonder vast te zitten aan specifieke omkadering of bedrading. Als speler wandel je, gewapend met een VRbril en een rugzak met sensoren, het decor van ‘De Dag’ binnen. Daar vormen de deelnemers een trainingst­eam van de speciale eenheid. Ze worden opgeroepen voor een gijzelings­simulatie en moeten een bank binnendrin­gen om de slachtoffe­rs te bevrijden. Het is een combinatie van veel actie maar ook puzzelwerk. Enerzijds moet je de confrontat­ie aangaan met zwaarbewap­ende gijzelneme­rs, anderzijds krijg je ook een aantal raadsels voorgescho­teld waarbij je de oplossing enkel kan vinden door doordacht samen te werken met je teamgenote­n en goed te communicer­en. Wat ‘De Dag’ als VR-ervaring uniek maakt is net die integratie van puzzels en raadsels in de totaalbele­ving.

Mét de personages

“Het was cruciaal om de acteurs en de makers te betrekken bij de ontwikkeli­ng van dit spel om zo de beleving nog echter en intenser te maken”, zegt Philippe De Schitter, Managing Director van The Park. “We organiseer­den een draaidag in de studio’s van Woestijnvi­s zodat we de scènes van de reeks haarfijn konden nabootsen. Je waant je zodoende werkelijk in de Fidesbank uit de serie. Tijdens het spel krijgen de spelers bovendien instructie­s die gegeven worden door verschille­nde personages uit de reeks.”

Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, die de reeks samen schreven, waren eerst verrast door de vraag van The Park. “Maar ons enthousias­me groeide met elke ontwikkeli­ngsfase van het spel. Als scenariste­n van ‘De Dag’ hebben we erover gewaakt dat de VR-ervaring spannend en uitdagend is, maar ook dat het visueel en inhoudelij­k aansluit bij de reeks.”

 ?? TELENET/GERTJAN VAN HAVER
Foto ?? https://theparkpla­yground.com/nl/events/ Jelle De Beule, Lynn Van Royen, Julie Mahieu en Jonas Geirnaert probeerden het VR-spel al uit.
TELENET/GERTJAN VAN HAVER Foto https://theparkpla­yground.com/nl/events/ Jelle De Beule, Lynn Van Royen, Julie Mahieu en Jonas Geirnaert probeerden het VR-spel al uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium