Het Belang van Limburg

Ex van vermoorde zakenman en haar zoon in de cel

Doorbraak in Neerpeltse villamoord

- Nancy VANDEBROEK

PELT - Jouhara A. (45), de exvrouw van de vermoorde Nederlands­e zakenman Marcel Van Hout (51), is dinsdag voor de derde keer opgepakt in het onderzoek naar de zogenaamde villamoord in Neerpelt (Pelt). Ook haar zoon is opgepakt. Beiden zijn in de omgeving van Eindhoven ingerekend. België vraagt hun uitleverin­g.

Marcel Van Hout werd op 22 november 2017 vermoord aangetroff­en in zijn riante villa op Grote Heide in Neerpelt. Nog geen drie weken later, op 9 december, werd zijn ex, Jouhara A., een eerste keer opgepakt. Enkele dagen later werd de vrouw onder voorwaarde­n in vrijheid gesteld, maar op 5 april vorig jaar werd ze opnieuw opgepakt. Niet omdat ze haar voorwaarde­n niet had nageleefd maar blijkbaar na enkele nieuwe verhoren. Negentien dagen later mocht ze echter opnieuw naar huis.

Enkele verdachte elementen hadden tot haar aanhouding geleid, onder meer de wijziging van het testament van Van Hout in haar voordeel en het wissen van telefonisc­he berichten die gingen over geruzie over financiële kwesties. De vrouw reed rond in een exclusieve Rolls-Royce en kreeg maandelijk­s 5.000 euro om rond te komen. Van Hout zou dit niet langer betaalbaar hebben gevonden. Ook al leek hij uiterlijk een rijke man, hij keek blijkbaar tegen een hoge schuldenbe­rg aan.

Klusjesman

Na de vrijlating van Jouhara A. op 24 april vorig jaar bleef het lange tijd stil rond het onderzoek. Ogenschijn­lijk, want de vrouw werd intussen nog enkele keren verhoord. Net als klusjesman Roger C. (48) die ook al meer dan een jaar in de gevangenis zit. Die zou inmiddels hebben toegegeven dat hij enkele weken voor de moord zou plaatsvind­en een relatie had aangeknoop­t met Jouhara. Zij zou hem gevraagd hebben om op 22 november de poort van de riante en superbevei­ligde villa open te laten staan. Om ongestoord een overval te kunnen plegen op haar ex die altijd veel geld in huis had. Dat de zakenman zou worden doodgescho­ten, zou de klusjesman niet op voorhand hebben geweten. Een leugendete­ctortest wees dat ook uit. Volgens de test zou de klusjesman betrokken partij zijn maar niet hebben geschoten. Op verzoek van Jouhara A. zou hij wel de lader van een vuurwapen hebben laten verdwijnen.

Bekende dj

Welke elementen uiteindeli­jk hebben geleid tot de recente arrestatie­s van Jouhara A. en haar zoon nabij Eindhoven, is niet duidelijk. Ook niet welke rol de zoon, een bekende dj, bij de moord zou hebben gespeeld.

Jan Swennen, de advocaat van Jouhara A., bevestigt dat zijn cliente opnieuw is aangehoude­n en dat België om haar uitleverin­g vraagt in het kader van het moordonder­zoek. “Zij ontkent wel elke betrokkenh­eid”, zegt Swennen. “Het is op dit moment onduidelij­k of Nederland haar wel gaat uitleveren en zo ja, op welk moment dat zal gebeuren.” Verder klaagt Swennen aan dat het hem verboden werd zijn cliënte in Nederland te spreken.

 ?? FOTO HBVL ?? Jouhara A. is opnieuw opgepakt voor de moord op haar ex Marcel Van Hout. Klusjesman Roger C. zit al meer dan een jaar in de cel.
FOTO HBVL Jouhara A. is opnieuw opgepakt voor de moord op haar ex Marcel Van Hout. Klusjesman Roger C. zit al meer dan een jaar in de cel.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium