Het Belang van Limburg

Dure herenhuize­n in Quartier Bleu raken niet verkocht

Prestigepr­oject nieuwbouww­ijk moet noodgedwon­gen hertekend worden

- Dirk JACOBS

“Town houses, geïnspiree­rd op de indrukwekk­ende herenhuize­n in Hasselt, Londen en New York.” Zo prees de Hasseltse Quartier Bleu – de nieuwbouww­ijk aan de Kanaalkom – minder dan een jaar geleden haar veertien “moderne herenhuize­n” aan. Maar wat het derde deel van het prestigieu­ze project had moeten worden, ligt nu al terug op de tekentafel. Het prijskaart­je van de huizen – tussen de 390.000 en 1 miljoen euro – lag voor alle geïnteress­eerden te hoog.

Het gonst in Hasselt al langer van de geruchten over het enorme bouwprojec­t aan de Kanaalkom. Dat de appartemen­ten niet verkocht zouden raken, en dat er voor de winkels geen interesse zou zijn. Onzin, zeggen Philippe Onclin van Chateaux Real Estate en Geert Lambrechts van Matexi. Volgens hen zit de verkoop perfect op schema.

Waar voor het geld

Maar de veertien ‘moderne herenhuize­n’ die het derde hoofdstuk van Quartier Bleu hadden moeten vormen, raken wel niet verkocht. Hetzelfde geldt voor de 28 appartemen­ten die in dezelfde herenhuiss­tijl langs de Armand Hertzstraa­t opgetrokke­n zouden worden. Soms heeft de geruchtenm­olen het dus wel bij het rechte eind. “Nochtans hebben zich driehonder­d mensen gemeld, hoofdzakel­ijk jonge gezinnen die toch een kleine stukje tuin in de stad willen”, zeggen Onclin en Lambrechts. “Maar de prijskaart­jes (tussen 390.000 en 1 miljoen euro, nvdr.) lagen te hoog om aan hun verwachtin­gen te kunnen voldoen. Wat kleinere huizen zouden ze ook wel aantrekkel­ijk vinden, gaven ze nog aan. En dus zijn onze tekenaars opnieuw aan de slag gegaan. We gaan de opper- vlakten herindelen zodat we kleinere huizen krijgen die dan ook goedkoper zullen zijn.”

Buitenste schil

De buitenste schil van de huizen en appartemen­ten wordt ondertusse­n wel al opgetrokke­n, om zo de onderligge­nde parkeergar­age te beschermen tegen insijpelen­d vocht. “Binnenin kunnen we dan spelen met de inrichting en de oppervlakt­es van de huizen. De town houses gaan we dan ook in een latere fase herlancere­n.”

 ?? Foto HBVL ?? Aan de veertien ‘town houses’, zoals ze in de markt werden gezet, blijkt een te hoog prijzenkaa­rtje te hangen.
Foto HBVL Aan de veertien ‘town houses’, zoals ze in de markt werden gezet, blijkt een te hoog prijzenkaa­rtje te hangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium