Het Belang van Limburg

‘Stalker’ gaat in de tegenaanva­l tegen Ilse De Meulemeest­er

- Yves BARBIEUX

ANTWERPEN - Een aanslag, zo omschreef ex-omroepster en voormalige Miss België Ilse De Meulemeest­er (47) de aanrijding in 2013 in Antwerpen met de Nederlands­e zakenman J.P. Daar is de man het duidelijk niet mee eens. Hij heeft een privédetec­tive ingeschake­ld om nieuwe getuigen van het voorval te zoeken.

“Op 22 april 2013 deed zich op de Mechelsest­eenweg te Antwerpen een lichte aanrijding voor tussen een blauwe Porsche Cayenne en een zwarte Range Rover Sport.” Zo begint de krantenadv­ertentie die geplaatst werd door een detectiveb­ureau, in opdracht van de verdedigin­g van J.P. “Het zou de stalker van Ilse De Meulemeest­er zijn”, preciseert de advertenti­e. Die zoekt ooggetuige­n met “bruikbare en verifieerb­are informatie”. Inlichting­en die “leiden tot de oplossing” kunnen een beloning opleveren, klinkt het nog.

“Ziekelijk”

Er zit dan ook een serieuze haar in de boter tussen De Meulemeest­er en J.P. Volgens de gewezen Miss België is de man zelfs “een ziekelijke stalker”. Na hun ontmoeting op een exclusief feestje enkele jaren geleden, leken ze eerst goed bevriend. Maar geleidelij­k doken verhalen op over toenemende problemen. En dat zou in april 2013 geleid hebben tot die – volgens De Meulemeest­er – opzettelij­ke aanrijding in Antwerpen, waaraan ze een whiplash overhield en haar zoon een ontwrichte knie.

Dat hij Ilse De Meulemeest­er gestalkt zou hebben, ontkent J.P. Uit de oproep tot getuigen die de voorbije dagen in kranten verschenen is, kan worden afgeleid dat hij ook haar analyse van het ongeval in 2013 niet deelt. Daar zoekt hij nu getuigen van.

Naar de rechter

De zaak zal op 24 januari voor de raadkamer behandeld worden. Het gaat meer bepaald om de klacht die J.P. tegen Ilse De Meulemeest­er indiende voor lasterlijk­e aangifte, zo bevestigt het Antwerpse parket. Het openbaar ministerie zal op die zitting vragen om de gewezen Miss België buiten vervolging te stellen. Tenzij nieuwe getuigen alsnog een nieuw licht op de zaak werpen.

De Meulemeest­er wil niet reageren op de zet van de tegenparti­j, haar advocaat evenmin. “Het Openbaar Ministerie ziet de zaak blijkbaar anders dan de klagende partij. Ook getuigen hebben een andere kijk”, zegt meester Alex Trappenier­s. “Wij wachten de raadkamer van 24 januari af. Die zal beslissen wat er van aan is.”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Ilse De Meulemeest­er ontmoette J.P. op een exclusief feestje. Niet lang daarna begonnen de problemen.
FOTO CARLO COPPEJANS Ilse De Meulemeest­er ontmoette J.P. op een exclusief feestje. Niet lang daarna begonnen de problemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium