Het Belang van Limburg

Bekende Limburgers bezwijken voor ‘10 Year Challenge’

-

HASSELT - Neem een foto van jezelf, zet die naast een foto van tien jaar geleden en post de twee op Instagram of Facebook. Meer is er niet nodig om mee te doen aan de ‘10 Year Challenge’, een hype waaraan intussen ook Limburgse celebrity’s zich wagen. “De toegankeli­jkheid en het emotionele aspect zorgen voor de enorme boom.”

“Wat ouder, wat wijzer en een nieuwe bril tegenover 2009. Voor de rest nog altijd dezelfde adonis!” Met die zin doet zelfs CD&V-voorzitter Wouter Beke mee aan de ‘10 Year Challenge’. En hij is niet de enige bekende Limburger. Ook Thibaut Courtois, Nina Derwael, Cynthia Reekmans, Virginie Claes, Anke Buckinx en Annemie Ramaekers bezweken al voor de hype. “Een aantal elementen zorgen bij de ‘10 Year Challenge’ voor die enorme boom op korte termijn”, zegt Tom Palmaerts, trendwatch­er bij Trendwolve­s. “Ten eerste is het zeer toegankeli­jk. Iedereen kan even een tien jaar oude foto zoeken en die online zetten. Daarnaast brengt de hype ook een emotioneel aspect met zich mee. Vaak hangt er bijvoorbee­ld een boodschap aan de twee foto’s: de persoon heeft al veel meegemaakt in die tien jaar, moest keuzes maken, veranderde lichamelij­k, enzovoort.”

“Hypes als de 10 Year Challenge’ bevinden zich aanvankeli­jk in een nichegroep”, gaat Palmaerts ver- der. “Maar nadat steeds meer mensen eraan deelnemen, komt er vaak een omslag wanneer een bekende persoon of een bekend kanaal er erkenning aan geeft. Dan zien we dat de hype echt gaat pieken. Maar hoe sneller de hype piekt, hoe sneller ze ook weer uitsterft.”

 ??  ?? Onder meer Nina Derwael, Wouter Beke, Anke Buckinx en Thibaut Courtois waagden zich al aan de challenge.
Onder meer Nina Derwael, Wouter Beke, Anke Buckinx en Thibaut Courtois waagden zich al aan de challenge.
 ?? FOTO'S HBVL ??
FOTO'S HBVL
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium