Het Belang van Limburg

“Op café wordt van alles verteld”

-

De herenhuize­n mogen dan wel opnieuw op de tekentafel liggen, maar dat de rest van de verkoop ook niet draait, is volgens Philippe Onclin van Chateaux Real Estate en Geert Lambrechts van Matexi absoluut onwaar. “Geen paniek, dat is nergens voor nodig”, zegt het duo. “We zitten perfect op schema.”

“Op café wordt echt van alles verteld”, zeggen Onclin en Lambrechts. “En we begrijpen dat zelfs. Wie vandaag voorbij Quartier Blue rijdt, ziet alleen grote grijze blokken staan. Dat er een winkelstra­at van 18 meter breed tussen de gebouwen ligt, is vanop straat nog niet zichtbaar. En ook de rustigere appartemen­ten met daktuinen zie je nu nog niet liggen.”

De twee maken zich geen zorgen over de verkoop van de appartemen­ten in de vier woonblokke­n. “Bij de lancering in 2017 hebben we 61 flats verkocht, vorig jaar 48. We mikten op vijftig, dus dat is eigenlijk een perfecte score. Ook dit jaar willen we er nog 50 bij doen, en vanaf dan is het project stilaan klaar en dan mag het ritme opgetrokke­n worden naar 60 per jaar. Tegen 2024 zouden alle vierhonder­d flats – de bouw van sommige blokken moet nog starten – aan de man gebracht moeten zijn. We weten nu al dat er interesse is in appartemen­ten waar we zelfs nog niet aan het bouwen zijn. Vandaag gaat het over 196 appartemen­ten, verdeeld over vier residentie­s. Daarvan zijn er 109 verkocht. Op plan, en ruim een jaar voor de eerste bewoners er terecht kunnen.” De twee steken hun ambitie ook niet onder stoelen of banken. “We zeggen zonder schroom: met onze winkelstra­at ambiëren we het niveau van de Ramblas in Barcelona, Regent Street in Londen of Champs-Elysées in Parijs.”

De winkelstra­at staat wel ingekleurd als zone 30, met autoverkee­r dus. “Een autoverbod moet nog met de stad besproken worden.”

 ?? FOTO DJ ?? Philippe Onclin en Geert Lambrechts op wat straks “de Champs-Elysées van Hasselt” moet worden.
FOTO DJ Philippe Onclin en Geert Lambrechts op wat straks “de Champs-Elysées van Hasselt” moet worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium