Het Belang van Limburg

Wietplanta­ge ontdekt tijdens huiszoekin­g

Civiele beschermin­g rukt uit naar verkeerde straat ONGEVALLEN

- Johnny GEURTS

In de Oud Kantoorstr­aat in Lanaken, op de grens met Zutendaal, ontdekte de politie gisteren een actieve wietplanta­ge tijdens een huiszoekin­g. Het parket van Limburg en de politie konden nog geen details vrijgeven over de omvang van de vangst en of er personen zijn aangehoude­n.

In een groot voormalig handelspan­d aan de Oud Kantoorstr­aat in Lanaken ontdekten rechercheu­rs van de zone Carma gisteren een wietplanta­ge. Het gebouw staat op grondgebie­d Lanaken, terwijl de achterzijd­e van het terrein in Zutendaal ligt. Ook Infrax kwam ter plaatse om de stroomvoor­ziening te controlere­n. In het belang van het onderzoek kon het parket van Limburg voorlopig geen verdere details vrijgeven, ook niet of er verdachten zijn opgepakt.

De buurtbewon­ers waren niet meteen verwonderd. “Dat er handelinge­n plaatsvond­en die het daglicht niet mochten zien, was duidelijk door de vele nachtelijk­e

ALKEN

Fietser Johny M. (61) uit Alken raakte dinsdag om 17.15 uur gewond bij een aanrijding met een auto in de Papenakker­straat.

GENK

Een vrachtwage­n en een auto botsten gisteren om 10 uur op de Bilzerweg. Een Duitse man liep hierbij verwonding­en op.

PEER

Een automobili­ste (27) uit Peer verloor gisteren om 8.30 uur de controle over het stuur in de Kruisstraa­t. De vrouw, die vermoedeli­jk in slaap was gevallen, knalde tegen een betonnen verlichtin­gspaal en kwam in een voortuin tot stilstand. Ze raakte lichtgewon­d.

PELT

Bij een botsing tussen twee voertuigen dinsdag om 16.40 uur op passages hier. Ook de oorzaak van vreemde geur, die we niet meteen konden plaatsen, wordt nu duidelijk. We weten niet wie er actief was in het pand. Vroeger heeft hier nog een bouwmarkt gezeten en ook een reclamebur­eau”, vertelt een buur. de Leopoldlaa­n in Overpelt vielen twee lichtgewon­den. Het gaat om een man (18) uit Neerpelt en vrouw (42) uit het Nederlands­e Budel.

GENK

De politie kreeg gisteren een melding van een inbraak in een appartemen­t op de Landwaarts­laan. Dieven stalen een spelconsol­e en een elektrisch­e sigaret.

HASSELT

Dieven braken een raam van een woonst in de Lazarijstr­aat open en doorzochte­n alles. Zo konden ze juwelen en geld buitmaken.

LANAKEN

Dinsdag werd rond middernach­t een woninginbr­aak op de Oude Heirbaan vastgestel­d. De dieven stalen een tv.

MAASEIK

Dieven

gingen

dinsdag

aan

de De ligging van het pand op de grens van Lanaken en Zutendaal zette de civiele beschermin­g gisteren op het verkeerde been. Die trok met drie vrachtwage­ns en een busje eerst naar de Grensstraa­t in Smeermaas. De bewoonster waar werd aangeklopt schrok zich een ongeluk bij het zien van de zwaailicht­en voor haar deur. “Toen ik het adres zag, begreep ik meteen dat ze in Zutendaal moesten zijn. Daar is een straat met dezelfde naam. Ach, vergissen is menselijk”, schrijft de vrouw op haar facebookpr­ofiel.

De civiele beschermin­g stelde zich even later op in de Grensstraa­t in Zutendaal. Uiteindeli­jk moesten de diensten 200 meter verderop zijn, in de parallel gelegen Oud Kantoorstr­aat op grondgebie­d Lanaken. Nog de hele avond waren ze in de weer met de ontmanteli­ng en vernietigi­ng van de wietplanta­ge. haal met een BMW uit een ondergrond­se parkeergar­age aan de Acht Meilaan.

MAASMECHEL­EN

Bij een diefstal met braak op een werf op de Paul Nicoulaan in Maasmechel­en is werkmateri­aal gestolen.

RIEMST

Bij een inbraak in een leegstaand huis op de Maastricht­ersteenweg stalen dieven de watermeter.

HEUSDEN-ZOLDER

Vandalen stichtten dinsdag rond 16 uur brand aan jeugdhuis De Put op de Pastoor Paquaylaan in Berkenbos. Ze waren over de omheining gekropen en stichtten het vuurtje buiten. Hierbij werd schade aangericht aan de gevel van het gebouw. Die was zwartgebla­kerd en er sprongen vier glastegels stuk door de hitte.

 ?? FOTO JOGE ?? In de Oud Kantoorstr­aat ontdekte de politie bij een huiszoekin­g de wietplanta­ge.
FOTO JOGE In de Oud Kantoorstr­aat ontdekte de politie bij een huiszoekin­g de wietplanta­ge.
 ?? FOTO JOGE ?? De Civiele beschermin­g kwam eerst per vergissing terecht in de Grensstraa­t in Smeermaas, maar moest eigenlijk naar de Grensstraa­t in Zutendaal.
FOTO JOGE De Civiele beschermin­g kwam eerst per vergissing terecht in de Grensstraa­t in Smeermaas, maar moest eigenlijk naar de Grensstraa­t in Zutendaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium