Het Belang van Limburg

“Kreeg het niet over mijn hart”

Aanvoerder Alejandro Pozuelo blijft en wil kampioen worden met KRC Genk

- Marnik GEUKENS

Hij had de toekomst van zijn kinderen met één handtekeni­ng kunnen veiligstel­len, zegt Alejandro Pozuelo. Maar KRC Genk in volle titelstrij­d verlaten, kreeg hij niet over zijn hart. “Nu vertrekken, zou me zwaar zijn gevallen. Bovendien raadden mijn vrouw en mijn vader me aan om mijn hart te volgen te blijven.” De Genkse kapitein blijft met andere woorden aan boord. Hij vertrekt tijdens deze mercato noch naar Al-Ahli noch naar een andere club. Pas na het seizoen kan hij opnieuw mits een transferso­m van 8 miljoen euro onder zijn contract tot 2021 uit.

Alejandro Pozuelo lichtte zijn beslissing toe op de persconfer­entie, die bedoeld was om vooruit te blikken naar de Limburgse derby. Maar waar over STVV amper met een woord gerept werd. De schijnwerp­ers stonden allemaal gericht op de artiest uit Sevilla.

Wanneer heb je definitief de knoop doorgehakt?

“Dinsdagavo­nd laat. Toen heb ik een laatste keer met mijn vrouw en de rest van mijn familie overlegd. Meteen daarna heb ik Dimitri de Condé een berichtje gestuurd, dat hij niet meer moest stressen en rustig kon gaan slapen.”

Wiens advies woog het zwaarst door in je beslissing?

“Mijn vrouw. Zij heeft me altijd al gesteund en raadde me aan om te blijven. Ik voel me hier erg goed, ook naast het veld. We hebben ons intussen gesetteld in Maastricht. We passen ons aan aan het weer, de kinderen gaan naar de internatio­nale school. En sportief loopt het schitteren­d. Mijn vrouw zei me dat ik de ploeg aan de titel moest proberen te helpen. KRC Genk heeft veel voor ons gedaan en ze weet dat ik hier gelukkig ben. Daarom heeft ze me overtuigd. Net zoals mijn vader, die me van in het begin heeft aangeraden om te blijven. Hij is heel blij dat ik zijn raad heb opgevolgd.”

Nochtans was het financieel een heel aanlokkeli­jke aanbieding van Al-Ahli.

“Daarom heb ik ook enkele dagen de tijd genomen om de knoop door te hakken. Als het over dergelijke bedragen gaat, die een grote impact kunnen hebben op de toekomst van je kinderen, mag je niet over één nacht ijs gaan. Ik had op mijn 27ste hun toekomst met één handtekeni­ng veilig kunnen stellen.”

Hebben je landgenote­n Jurado en Alexis, die al bij Al-Ahli spelen, je nog proberen te overtuigen?

“Ik heb hen aan de lijn gehad, ja. Maar dit was een beslissing, die ik uiteindeli­jk alleen zelf kon nemen.”

Speelde de ambitie om een eerste keer kampioen te worden in je carrière mee in je beslissing

om te blijven?

“Zeker. Kampioen worden is een droom. Ik denk dat we een goeie kans maken op de titel. We staan op kop en alles verloopt naar wens. Ik ben bovendien aanvoerder, nu vertrekken zou me zwaar zijn gevallen. Ik kreeg het moeilijk over mijn hart. Wij willen allemaal samen dat ticket voor de Champions League pakken. Ik wil de ploeg helpen tot het eind van het seizoen. Dan zien we wel weer wat er op me afkomt.”

Hoe reageerden je ploegmaats woensdagoc­htend in de kleedkamer?

“(Lacht) Heel enthousias­t. Iedereen lijkt tevreden, sommigen probeerden me al meteen te plagen. We vormen een hechte groep, de sfeer is fantastisc­h. Niet alleen op maar ook naast het veld kunnen

we het met mekaar vinden. Ook met de trainer, ook met hem had ik enkele goed gesprekken. Ik vind het belangrijk om te luisteren naar mensen met ervaring.”

De Genkse supporters probeerden je via de sociale media te overtuigen om te blijven. Heb je daar iets van meegekrege­n?

“Ik gebruik zelf geen sociale media maar enkele vrienden hebben het me wel verteld. Ik wil de Genkse fans graag bedanken. Ze ontvingen me met open armen, gaven me veel liefde. Ze hebben er voor gezorgd dat mijn vrouw en ik ons hier echte Genkenaars voelen. Ook dat speelde mee om te blijven.”

Slotvraagj­e: ben je klaar voor de derby?

“Zeker. Nu ik de knoop heb doorgehakt, is er een grote last van mijn schouders gevallen. De benen voelden al veel beter aan op training. Ik weet hoe belangrijk zo’n derby is, ik ben opgegroeid met de rivaliteit tussen Real Betis en FC Sevilla. Onze supporters kunnen er gerust in zijn dat we er alles aan zullen doen om het nieuwe jaar met een derbyzege te beginnen.”

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Pozuelo blijft zijn kunstjes nog even in de Luminus Arena vertonen tot grote tevredenhe­id van het Genkse bestuur.
FOTO JEFFREY GAENS Pozuelo blijft zijn kunstjes nog even in de Luminus Arena vertonen tot grote tevredenhe­id van het Genkse bestuur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium