Het Belang van Limburg

“Had liever tegen De Norre gespeeld”

Bij STEVEN DE PETTER geen gebrek aan grinta voor derby in moeilijke omstandigh­eden

- Gunter SCHOOFS Gunter SCHOOFS

STVV verschijnt morgen gehavend aan de aftrap van de derby. Naast de Japanners die op de Asian Cup vertoeven en enkele schorsinge­n, is er ook nog die dekselse lappenmand. “Je merkt op training dat de spoeling dun geworden is, maar wees gerust: coach Brys zal elf krijgers op het veld sturen”, aldus Steven De Petter, die opnieuw centraal in de verdedigin­g zal postvatten.

De Norre, Legear, Buya en Gladon hebben de club verlaten, Tomiyasu en Endo vertoeven op de Asian Cup, Ceballos en Teixeira sukkelen met blessures, Bezus en Acolatse zijn geschorst… Neen, het volste vertrouwen in de derby is er niet bij STVV. Marc Brys kan lang niet zijn sterkste elf opstellen. “Maar het mooie aan voetbal blijft dat alles kan”, verbetert Steven De Petter ons. “We hebben een goeie stage achter de rug. Alles was tot in de puntjes in orde. Op training merk je wel dat de spoeling dun geworden is. Voor Nieuwjaar werkten we nog met 32 inzetbare spelers. Maar aan de groepsgees­t? Nee, daar is niet aan geraakt. Dat zal iedereen tegen Genk kunnen zien.” De langverwac­hte inkomende transfers zijn er (nog) altijd niet. Een domper, ook voor een krijger als De Petter. “Het bestuur zal het ook liever anders gezien hebben, maar zo’n wintermerc­ato is echt niet simpel. Het uitblijven van transfers zal echter geen rol spelen in de derby. Wie Marc Brys kent, weet dat hij elf op en top gemotiveer­de spelers aan de aftrap zal brengen.” Met De Petter als centrale verdediger. Hoewel hij carrière maakte als verdedigen­de middenveld­er, lijkt hij helemaal omgeschool­d. “Ik werk er elke dag aan om achteraan nog sterker te worden. Ach, ik speel waar de trainer me posteert.

Is dit Genk te kloppen blijft de vraag waar iedere Truienaar twijfelach­tig naar uitkijkt. De Petter: “Ja, natuurlijk. Genk is op dit moment de best voetballen­de ploeg van het land. Maar in een derby kan alles. Toen ik pas STVV’er was, riepen de fans me tijdens een opwarming van een voorbereid­ingsmatch al toe hoe belangrijk dat duel wel is voor hen. Ik heb die boodschap begrepen. We zullen er alles aan doen om Genk te pakken. Met of zonder nieuwe jongens.”

Er worden 11.000 toeschouwe­rs verwacht, sfeer zal er dus genoeg zijn. “Alles wat extra pigment kan geven, is meegenomen. Wat mij betreft had Casper De Norre speelgerec­htigd mogen zijn. Dan hadden we meteen tégen hem kunnen vlammen. Al die randzaken horen er nu eenmaal bij, toch?”

Steven DE PETTER De verhuis van middenveld naar verdedigin­g ervaar ik niet als iets negatiefs. Ik speel altijd mijn wedstrijd.”

Randzaken

Teixeira blijft op de sukkel -

Ook gisteren geen Jorge Teixeira op het oefenveld in Sint-Truiden. De Portugees ondervond nog te veel hinder aan de knie. Vandaag wordt de knoop doorgehakt. Kan Teixeira opnieuw niet trainen, dan geeft hij forfait voor de derby.

Voor Nieuwjaar werkten we nog met 32 inzetbare spelers. Maar aan de groepsgees­t? Nee, daar is niet aan geraakt. Dat zal iedereen tegen Genk kunnen zien

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium