Het Belang van Limburg

Devroe kan makelaar worden

Marc Coucke ontslaat zijn compagnon, maar die kan meteen elders aan de slag

-

Anderlecht heeft Luc Devroe (53) aan de deur gezet. De sportief directeur was al opzijgesch­oven na de mislukte transferpe­riode in de zomer, maar nu is hij effectief ontslagen. Toch hoeft hij niet lang zonder job te zitten. Devroe kan snel aan de slag als voetbalmak­elaar bij het bureau van topmanager Patrick De Koster. Of is hij het voetbal even kotsbeu?

Met een kort en sec persberich­t maakte Anderlecht het nieuws bekend. “De directie besliste om de samenwerki­ng met Luc Devroe stop te zetten. We willen Luc bedanken voor zijn werk voor de club en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Op de Gouden Schoen gaf het Anderlecht-bestuur een beetje meer uitleg . “Het is een erg trieste dag”, aldus voorzitter Marc Coucke. “We kennen elkaar al jaren en Luc deed wat hij kon, maar de resultaten waren niet goed. Het was moeilijk om hem te integreren in de nieuwe structuur en op Anderlecht hebben we geen vijf jaar de tijd. Ik hoop dat hij snel een nieuwe uitdaging vindt.” General manager Michael Verschuere­n voegde daar nog aan toe: “Met de komst van Frank Arnesen was er een dubbele bezetting ontstaan. Frank is een heel efficient man. We dachten dat Luc zijn plaats kon hebben in de scouting, maar Arnesen organiseer­t alles met zijn netwerk. Finaal vonden we Luc Devroe te goed en te competent voor hetgene wat hij nog kon doen bij ons. Daarom was het beter dat onze wegen scheidden.”

Verrassing

De vraag is wat Devroe nu gaat doen. Sommige bronnen beweren zelfs dat de Brusselaar de voetballer­ij nu echt kotsbeu is. Hij voelt zich zwaar in de steek gelaten door Coucke en zou zich (even) willen terugtrekk­en uit het wereldje. Toch blijven jobaanbied­ingen voor een man met zijn ervaring niet lang uit. Zo waait het al een tijd rond dat Devroe kan beginnen als voetbalmak­elaar bij het bureau van Patrick De Koster. De manager van onder meer Kevin De Bruyne is zeer goed bevriend met Devroe en is constant op zoek naar mensen met de nodige knowhow. Devroe kreeg jaren geleden al eens het voorstel om manager te worden, toen De Koster en Didier Frenay nog samenwerkt­en, en weigerde dat toen. Het is afwachten of hij daar nu anders over denkt. Hij was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium