Het Belang van Limburg

“Vooral met Flokkie gespeeld”

LUCA BRECEL leeft ontspannen toe naar kwartfinal­e tegen Ding Junhui

- Marnik GEUKENS

Geen extra training op breakbuild­ing of intensieve sessie met een sparringpa­rtner. Wel een bezoek aan de keusmid, een deugddoend­e looptraini­ng en uitgebreid… stoeien met zijn nieuwe hondje Flokkie. Luca Brecel koos voor een ontspannen aanloop naar zijn kwartfinal­e op de Masters vanavond om 20 uur tegen Ding Junhui.

Luca Brecel stuntte zondagmidd­ag in de eerste ronde tegen titelverde­diger Mark Allen (6-5). Hij keerde met zijn vriendin Gaelle en zijn ouders nog na de wedstrijd terug naar België. “Omdat er vier dagen zaten tussen beide wedstrijde­n”, legt hij uit. “Door de Championsh­ip League had ik enkele intense weken achter de rug. Mocht ik donderdaga­vond Ding kloppen, blijf ik natuurlijk wel in Londen.”

Heb je veel aan de oefentafel gestaan de voorbije dagen?

Brecel: “Nee. Ten eerste omdat er oplapwerk nodig was aan mijn keu. Niets ernstigs, maar de tip moest worden bijgewerkt door mijn Genkse vriend Claudio Mercurio. Hij kon daar zijn tijd voor nemen, omdat ik twee dagen mijn hoofd wilde leegmaken. De match tegen Allen had erg veel energie gekost, ik had even een moment van decompress­ie nodig. Woensdagmi­ddag ben ik teruggekee­rd naar Engeland en daar kon ik zowel woensdag als donderdag me aan de snookertaf­el op de kwartfinal­es voorbereid­en.”

Hoe kwam je tot rust?

“Ik ben gaan lopen, dat werkt altijd ontspannen­d. En Gaelle en ik hebben sinds kort een hondje, Flokkie is een Cavalier King Charles-spaniel. (Schatert) En die hebben heel veel aandacht nodig.”

Heb je ondertusse­n ook de Masters op tv gevolgd?

“Natuurlijk, ik heb geen wedstrijd gemist.”

Wat vertelde je de afgetekend­e zege (6-1) van je volgende tegenstrev­er Ding Junhui tegen Jack Lisowski?

“Dat Jack het heel moeilijk had met de omstandigh­eden en nooit in zijn gewone doen was. Hij heeft zichzelf te veel druk opgelegd. Ding speelde niet indrukwekk­end, maar het blijft een erg koele kikker. Hij laat zelden de kans liggen om een frame af te maken.”

Sinds hij vorige zomer vader werd, kiest Ding nog meer dan vroeger zijn tornooien uit. Mist hij daardoor geen regelmaat?

“Ding is onvoorspel­baar. Hij kan ook dagen hebben dat hij veel ballen mist. Dan moet je hem meteen bij het nekvel pakken. Laat je die kansen liggen, dan betaal je dat cash. Zijn verdedigin­g is in elk geval sterker dan die van Mark Allen, ik zal harder moeten knokken voor mijn kansjes. Maar daar ben ik op voorbereid.”

Je verloor je vorige vier partijen tegen Ding. Maar dat deed je vóór dit tornooi ook tegen Allen.

“(Lacht) Die bedenking heb ik me ook al gemaakt. Laat het een voorteken zijn. Ding is een topper, hij heeft de Masters al op zijn palmares staan. Maar ik moet vooral op mezelf focussen. Als ik mijn niveau van zondag opnieuw haal, kan er veel gebeuren.”

De match tegen Allen had erg veel energie gekost, ik had even een moment van decompress­ie nodig. Woensdag keerde ik terug naar Engeland Luca BRECEL

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium