Het Belang van Limburg

Meer bedrijvigh­eid mogelijk op industriet­errein Jagersborg

-

Op het industriet­errein Jagersborg in Maaseik kunnen in de toekomst meer nieuwe bedrijven terecht. De provincier­aad heeft daarvoor gisteren het provinciaa­l ruimtelijk uitvoering­splan voor Jagersborg definitief goedgekeur­d.

Van het 94 hectare grote terrein wordt 86 hectare ingekleurd als regionaal bedrijvent­errein en 8,2 hectare als natuurgebi­ed. In het industrieg­ebied nabij de woonzone aan de Diesterste­enweg zullen geen belastende activiteit­en mogen plaatsvind­en. Volgens gedeputeer­de van Omgeving Inge Moors (CD&V) is in het nieuwe uitvoering­splan rekening gehouden met de noden van de bestaande bedrijven. “Jagersborg had twee soorten stedenbouw­kundige voorschrif­ten omdat er twee uitvoering­splannen waren, eentje voor lokale en eentje voor regionale bedrijven. Voor het regionaal bedrijvent­errein was er een minimum perceelsop­pervlakte van 5.000 m2. In het nieuwe plan is dat nog een richtlijn waarvan men kan afwijken voor kleinere bedrijven. De verouderde voorschrif­ten zijn ook aangepast aan de noden van vandaag. Hierdoor kunnen we de bestaande ruimte optimalise­ren voor bijkomende bedrijvigh­eid zonder nieuwe open ruimte aan te snijden.” Naar schatting een derde van Jagersborg is onderbenut.

Het is nu aan de gemeentera­ad van Maaseik om een nieuw beheersreg­lement op te maken voor het bedrijvent­errein. Er komt ook een beheerscom­ité met vertegenwo­ordigers van de stad, de POM Limburg, het Vlaams Agentschap Innovatie en Ondernemen en de provincie. Volgens gedeputeer­de Moors wordt Jagersborg het model voor de toekomstig­e zoektocht naar nieuwe bedrijvent­erreinen. “In plaats van uitbreiden, zullen we meer en meer kijken hoe we bestaande bedrijvent­erreinen kunnen optimalise­ren en de verouderde voorschrif­ten aanpassen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium