Het Belang van Limburg

Stalenstra­at krijgt facelift

- Chris NELIS

De Stalenstra­at, de centrale handelsstr­aat in Waterschei, staat aan de vooravond van een nieuwe facelift. “Niet meteen uit economisch­e noodzaak, wel om er een nieuw en hip karakter aan te geven”, zegt kersvers schepen van Economie Toon Vandeurzen (CD&V). Hoe de Stalenstra­at er in de toekomst gaat uitzien is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat ook de parkeerstr­ook in het midden van de weg opnieuw ter discussie op tafel ligt.

“Neen, het gaat helemaal niet slecht met de Stalenstra­at”, zegt Vandeurzen. “De mensen van onze dienst economie zijn zelf gaan tellen, en komen aan zeven leegstaand­e winkels van de in totaal 101 panden. Dat komt neer op 7 procent, en dat is beter dan de rest van Genk waar momenteel 12 procent van de panden leegstaat. Het is dan ook echt niet uit economisch­e noodzaak dat we gaan werken aan de Stalenstra­at. De opwaarderi­ng is de vorige legislatuu­r al ingezet, met een vergroenin­g en verfraaiin­g van de straat met onder meer muurschild­eringen.”

Vollebak

“En ja, we krijgen ook signalen dat handelaars uit de Stalenstra­at een opwaarderi­ng willen zoals dat in de Vennestraa­t is gebeurd”, zegt de kersverse schepen. “Maar je mag niet vergeten dat zoiets tijd vergt. In 2006 is daar het proces in gang gezet om er een karaktervo­lle straat van te maken. Toen stond de helft van de panden in de Vennestraa­t leeg, nu is er quasi geen leegstand meer. En het is pas in 2014 dat Vollebak Vennestraa­t een volwaardig concept is geworden, gedragen door de handelaars. De zaterdagma­rkten zorgen er ook voor een betere circulatie. Maar het is wel degelijk de bedoeling om ook van de Stalenstra­at een karaktervo­lle en hippe straat te maken.”

De Vennestraa­t draagt de baseline ‘Straat van de zintuigen’ en de Molenstraa­t wordt gepromoot als die van de ambachten. Wat wordt het thema voor de Stalenstra­at? “Dat staat nog niet vast”, gaat Vandeurzen verder. “De werktitel die we voorlopig gebruiken is ‘caleidosco­op’, onder meer omdat de straat heel divers is. Dat is ook net de kracht van de Stalenstra­at. Dat gaan we op de een of andere manier accentuere­n.”

Wat ook nog bekeken wordt, zijn de parkeerpla­atsen die nu diagonaal een middenberm van de straat vormen. “Ook daarmee kan het alle kanten uit”, zegt Vandeurzen. “Nu duurt het soms 15

In de Stalenstra­at is er maar 7 procent leegstand terwijl dat voor de rest van Genk 12 procent is

Toon VANDEURZEN

minuten om van de ene kant naar de andere kant van de Stalenstra­at te rijden. Dat is goed omdat het toonaangev­end is voor de economisch­e toestand, maar minder als je door de Stalenstra­at moet of in één van de zaken net op het einde van de straat moet zijn.”

 ?? FOTO CN ?? De parkeerpla­atsen in het midden van de Stalenstra­at moeten waarschijn­lijk verdwijnen.
FOTO CN De parkeerpla­atsen in het midden van de Stalenstra­at moeten waarschijn­lijk verdwijnen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium