Het Belang van Limburg

“Ja, onze muziek is droevig. Maar ze doet je niet van een brug springen”

- Christof RUTTEN

Nu zaterdag stelt het trio hun titelloze debuut voor in FiniX, het kraakpand in Runkst. Dat is goed nieuws voor liefhebber­s van de slowcore van wijlen Krakow, de band waar gitarist Wim Smets, zangeres Niné Cipolletti en bassist Gert Cools vroeger deel van uitmaakten. Maar terwijl Krakow-frontman Piet De Pessemier meer de Americana en Neil-tour op wilde, bleef Niné een voorkeur behouden voor haar favoriete genre slowcore. Of zoals ze het zelf omschrijve­n: Indiefolk singersong­writer dreampop. Enfin: langzame, pure, ingetogen en eerlijke nummers over de pijn van het zijn. “Natuurlijk klinkt onze muziek ‘sad’. De teksten gaan over gebroken liefdes en gebroken vriendscha­ppen. Maar er is ook nog altijd ruimte voor schoonheid. De muziek heeft een zalvend effect, er is plaats voor licht en troost.” De naam van de groep kwam er na hun eerste bescheiden optredens. “Zo schoon, maar zo triest meiske,” kwamen mensen achteraf tegen me zeggen. (lacht) ‘Sad’ alleen bekte niet goed, dus hebben we maar wat overdreven en er Sad Sad Sad van gemaakt.”

Goud

Wie een oogje heeft op Niné en al op een geslaagde openingszi­n zit te broeden, moeten we teleurstel­len: a casa Cipolletti va tutto bene. “Ik heb een man van goud, en ik ben heel gelukkig met m’n twee dochters, maar ik zie wel in mijn omgeving vaak problemen in de liefde en in vriendscha­ppen. Daar zing ik over. Rechttoe rechtaan, weinig poëtisch. Zo zit ik zelf in elkaar denk ik. Liegen? Ik kan dat gewoon niet. Ik zeg altijd wat ik denk. Maar blijkbaar is communicat­ie vaak een probleem in relaties.”

Interimdru­mmer

Opmerkelij­k is de samenstell­ing van de groep: bas, elektrisch­e gitaar en akoestisch­e gitaar. Geen drums. “Ja, maar tijdens de opnames in de studio heeft Pascal Deweze toch drums toegevoegd, naast ook nog wat Wurlitzer en piano. Hij vond als producer van de plaat dat onze muziek dat wel kon gebruiken. Wij stonden daar helemaal voor open. Live hebben we Bert Hornikx (van Astronaute, nvdr.) gevraagd om af en toe als interimdru­mmer te komen meespelen. Maar bij kleine, intieme concertjes kunnen we nog altijd met zijn drieën verder, dat klinkt ook nog altijd heel schoon.”

→ Live op 19/1, FiniX Hasselt (Kraakpand Helipostst­raat) en op 21/3 Café Café Hasselt.

→ www.sadsadsad.be

 ?? HBVL ?? Niné Cipolletti van Sad Sad Sad: “Onze muziek heeft een zalvend effect, er is plaats voor licht en troost.”FOTO
HBVL Niné Cipolletti van Sad Sad Sad: “Onze muziek heeft een zalvend effect, er is plaats voor licht en troost.”FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium