Het Belang van Limburg

René Lismont uit Velm in ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’

- Raymond DE CONDÉ

Vanaf donderdag 31 januari is op VTM te zien hoe acht senioren tussen 78 en 85 jaar, samen met Olga Leyers en Sieg De Doncker, de reis van hun leven maken. Eén van hen is René Lismont uit Velm, de oudste maar een van de energiekst­en van de groep.

De tachtigers hebben in hun leven niet of nauwelijks gereisd, maar nu worden plotseling wereldreiz­igers, want zij vliegen naar vier continente­n. Hun reis gaat naar de VS, Mexico, IJsland, Dubai, Zuid-Afrika Bangkok, Mongolië en Japan. Acht landen in een tijdsspann­e van 36 dagen. Ze worden begeleid door twee jonge veulens: Olga Leyers en Sieg De Doncker. Het wordt een onvergetel­ijke roadtrip met het levensverh­aal van de senioren als rode draad.

Krantenart­ikel

René Lismont, vroeger matrijzenm­aker van beroep, werd door de redactie van het programma opgemerkt dankzij een artikel in deze krant. “Ik verblijf in een woongemeen­schap en daar hebben ze een project opgezet van pennenvrie­nden. Jonge mensen schrijven geen brieven meer maar communicer­en via internet, ouderen zijn niet handig met het internet want hebben altijd brieven geschreven. Zo ben ik pennenvrie­nd geworden van Anouk, een meisje dat intussen twaalf jaar is. Het Belang van Limburg heeft daar een artikel over gepublicee­rd en zo heeft de redactie van het programma mij leren kennen. Ze zijn me hier eerst komen interviewe­n. Naar het schijnt waren er veel kandidaten. Ik was dus blij dat ik erbij was. Het is een buitengewo­ne reis geworden die ik zelf nooit had kunnen betalen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium