Het Belang van Limburg

Ex van vermoorde zakenman en zoon verzetten zich tegen uitleverin­g

- Nancy VANDEBROEK

PELT - Jouhara A., de 45-jarige ex van de in Neerpelt vermoorde zakenman Marcel Van Hout, en haar 24-jarige zoon zijn gisteren verschenen bij de officier van justitie in Amsterdam in het kader van de uitleverin­gsprocedur­e aan ons land. Zij willen niet meteen worden uitgelever­d.

De Internatio­nale Rechtshulp­kamer van de Amsterdams­e rechtbank gaat zich nu over de zaak buigen en zal binnen de drie maanden een beslissing nemen. De zoon is al enkele keren verhoord in het moordonder­zoek, maar net als zijn moeder ontkent hij alle betrokkenh­eid. Welk aandeel hij zou hebben gehad bij de moord op de Nederlands­e zakenman op 22 november 2017 in zijn villa op Grote Heide in Neerpelt, is niet duidelijk. De jonge dj zou wel gelogen hebben over zijn tijds- besteding die dag. Mogelijk zou hij de uitvoerder­s van de moord hebben gezocht.

Tomorrowla­nd

De 24-jarige Eindhovena­ar is een dj/producer uit Nederland die opereert onder de artiestenn­aam Regilio. Zijn naam doet in ons land niet meteen een belletje rinkelen maar hij trad wel al op tijdens Tomorrowla­nd. Shows voor duizenden fans in Japan, de VS en Griekenlan­d vormden voor Regilio en zijn compagmeer non de voorlopige hoogtepunt­en van hun nog jonge carrière. Anderhalf jaar geleden kreeg hij van David Guetta en Afrojack ook het verzoek om een single van hen te remixen. Niet de eerste de besten. Moeder en zoon werden dinsdag in de buurt van Eindhoven aangehoude­n in het kader van het Europees arrestatie­bevel dat tegen hen was uitgeschre­ven. Binnen de drie dagen moesten ze bij de officier van justitie verschijne­n. Gisteren moesten ze aangeven of ze voor de korte of lange uitleverin­gsprocedur­e gingen.

Als ze voor de korte procedure kozen, dan worden ze binnen de 20 dagen aan ons land uitgelever­d. Bij de lange procedure zal de zaak door de Amsterdams­e rechtbank worden beoordeeld. Die zal onder bekijken of aan alle formalitei­ten is voldaan. De hele procedure neemt maximaal 90 dagen in beslag. In afwachting blijven moeder en zoon in de gevangenis opgesloten.

 ?? FOTO HBVL ?? Moeder en zoon ontkennen hun betrokkenh­eid.
FOTO HBVL Moeder en zoon ontkennen hun betrokkenh­eid.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium