Het Belang van Limburg

“Maak eens snel een koffie en twee biertjes”

AB Inbev brengt machine met biercapsul­es uit

-

HASSELT - Een machine die een pintje tapt zoals je een Nespresso maakt. AB Inbev brengt binnenkort een dergelijk toestel uit in de Verenigde Staten. De biercups die erin moeten, werden hier in het Leuvense onderzoeks­centrum mee ontwikkeld.

‘Drinkworks’ heet het toestel dat samen met koffiemach­ineproduce­nt Keurig uitgebrach­t wordt. Met behulp van cups en één druk op de knop maak je er cocktails als gin&tonic, margarita of cosmopolit­an mee. Maar dus ook drie verschille­nde bieren: Bass, Becks en Stella Artois Cidre, waarvan een concentraa­t in de capsule zit. De machine zorgt voor water, bubbels én de juiste temperatuu­r. “Bedoeling is om het bargevoel in huis te creëren”, zegt Laure Stuyck, woordvoers­ter van AB Inbev. “Je kan je bezoek dezelfde drankjes als op café aanbieden. Daarmee spelen we in op de trend waarbij mensen ervaringen in huis halen.”

Het ‘cafégevoel’ in huis halen. Was dat ook niet het verkoopsar­gument toen enkele jaren geleden het tapsysteem Perfect Draft werd gelanceerd? “Een systeem dat momenteel vooral nog in restaurant­s terug te vinden is zodat die ook bepaalde speciaalbi­eren ‘van het vat’ kunnen aanbieden”, zegt bierjourna­list Geert Van Lierde. “Bij mensen thuis zie ik het nooit meer staan. Omdat het ook niet zo handig is. Je moet al plaats hebben in de koelkast om die vaatjes lang te koelen. En drink je ze niet leeg tijdens een feestje, dan zit je ermee en merk je na verloop van tijd toch kwaliteits­verlies. Dit lijkt praktische­r te zijn. Alleen vraag ik me af of het wel lekker getapte pintjes zijn.”

Dure koffie, dure pintjes

“Daarnaast is het ook wel prijzig: 262 euro voor een toestel en iets meer dan 2 euro voor een biercapsul­e. Voor 13 euro koop je een bak bier met 24 pintjes, hé. Maar aan de andere kant: had je tien of twintig jaar geleden voorspeld dat mensen thuis massaal koffie van een halve euro het stuk zouden drinken terwijl je tientallen koppen kan maken met een simpel pakje koffie van amper drie euro, dan hadden ze je ook gek verklaard.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium