Het Belang van Limburg

Nederlands inbrekersd­uo op heterdaad betrapt en opgepakt

- Koen LUTS

Dankzij een alerte buurtbewon­er uit de Hekstraat in Beringen werd gisteren rond 11 uur een Nederlands inbrekersk­oppel ingerekend. Die had gezien hoe iemand via een zijraam de woning van de buren was binnengedr­ongen en belde meteen de politie. De agenten konden de 21-jarige Nederlande­r inrekenen. Zijn 19jarige vriendin werd even verder in een zijstraatj­e ook opgepakt.

De bewoners zijn hun alerte buur erg dankbaar. “Hij had een auto zien stoppen”, aldus het koppel. “De bestuurder belde bij ons aan. Maar er was niemand thuis en hij is verder gereden. Nadien bleek dat hij zijn witte auto 50 meter verderop had geparkeerd en daar bleef zijn vriendin op hem wachten. Via een hoog raam aan de zijkant kon hij binnendrin­gen. Gelukkig zag onze buurman dat vanuit zijn woning gebeuren toen hij zijn poezen eten gaf.”

De politie was vijf minuten later al ter plaatse. “De dader had intussen al een nieuwe bestekkoff­er opengebrok­en en de hele bovenslech­ts verdieping doorzocht. Onze twee kinderen wonen hier niet meer, maar hun slaapkamer­s en die van ons lagen helemaal overhoop. De dief had een kussensloo­p genomen om alle waardevoll­e spullen in te steken. Zelfs de twee zolderruim­tes had hij bezocht. Hij was zeven minuten binnen, maar liet een ware ravage achter.”

Sporenonde­rzoek

Toen de Nederlande­r wilde vertrekken en uit het zijraam sprong, werd hij dadelijk door de agenten overmeeste­rd. Die waren met meerdere ploegen snel ter plaatse. Ook zijn vriendin werd in de boeien geslagen. Daarna werd hun kleine witte personenwa­gen getakeld. De agenten namen de buit mee voor sporenonde­rzoek. “Rond 11.30 uur kreeg ik een telefoontj­e van mijn buurman”, vervolgt de bewoner. “Toen ik even later thuis arriveerde, hadden ze het inbrekersk­oppel al afgevoerd. Samen met onze dochter hebben we ’s namiddags wat opgeruimd. In de Hekstraat kreeg bijna iedereen al dieven over de vloer. Zowat 15 jaar geleden gebeurde dat bij ons ’s nachts al eens terwijl we lagen te slapen. Bij een buurman staat de teller al op vier.”

Het was de tweede keer in drie dagen tijd dat de politie Beringen/ Ham/Tessenderl­o dankzij een tip van een alerte buurtbewon­er inbrekers op heterdaad kon betrappen.

 ?? FOTO KLU ?? De dief was amper zeven minuten binnen, maar kon toch de hele woning doorzoeken.
FOTO KLU De dief was amper zeven minuten binnen, maar kon toch de hele woning doorzoeken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium