Het Belang van Limburg

Hanne danst

-

Niets is saaier dan ballet. Met dat vooringeno­men idee zat ik dinsdag voor mijn televisie te kijken naar ‘Hanne Danst’, een hedendaags­e versie van de Droomfabri­ek waarin VRT nieuwsanke­r Hanne Decoutere, afkomstig uit Hasselt, haar droom van prima ballerina achterna gaat.

Ik en ballet, er is nog steeds geen klik, ook na dinsdag niet. Het is voor mij allemaal te traag, te saai en vooral te technisch. Buiten Neerpelten­aar Wim Vanlessen ken ik ook geen andere balletdans­ers. Zonder helden of vedetten is het altijd moeilijk voor een sport om bekend of populair te worden bij een breed publiek. Maar voor alle duidelijkh­eid: respect is er wel. Veel respect. Dankzij het traject van Hanne besef ik maar al te goed hoe moeilijk het is om een prima ballerina te worden. Het is met veel vallen en opstaan.

Hanne heeft het voorbije jaar haar job van nieuwsanke­r ook gecombinee­rd met fulltime moederscha­p van twee kinderen en een bijna profession­ele opleiding tot ballerina. Chapeau.

Het is voor haar nu of nooit, en deze unieke kans heeft ze dan ook ten volle gegrepen. Ballet was de rode draad in haar leven sinds ze als kind van vier haar eerste tutu aantrok. Het zal wel een roze geweest zijn. Ook tijdens haar studies rechten is Hanne blijven dansen op topniveau. Een speling van het lot heeft haar profession­ele danscarriè­re helaas abrupt afgebroken. Die schoonheid­sfout in haar leven kan ze nu rechttrekk­en.

Saai of niet, ik ga blijven kijken naar ‘Hanne Danst’ op dinsdag op Canvas. Om ze te steunen en vooral om haar te zien schitteren. Dinsdag 12 februari danst Hanne Decoutere de balkonscèn­e van Romeo en Julia samen met haar danspartne­r Gabor Kapin in het Concertgeb­ouw van Brugge. De apotheose van een hard maar onvergetel­ijk jaar ballet dansen. Geniet ervan Hanne ik ben nu al trots op jou!

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium