Het Belang van Limburg

Bij de dokter

- Jos Roofthooft schrijft hier wekelijks zijn mop van de week

Het is nog niet zo lang geleden dat ik bij de dokter in de wachtzaal één van mijn goede vrienden ontmoette. We hadden jarenlang samengewer­kt, maar waren elkaar wat uit het oog verloren. Ik vroeg hem hoe het met zijn gezinnetje ging en hij was zeer tevreden dat hij nadat hij met pensioen was gegaan iedere dag bij zijn familie was. Ik wist dat zijn dochter lange tijd op zoek was naar werk en vroeg hem dan ook of zij nu ook werk had gevonden. Fier als een gieter wist hij mij te vertellen dat ze enorm veel werk had en het bijna niet gedaan kreeg.

Waarop ik hem vroeg wat ze nu dan voor werk had.

“Wel kijk”, zei hij. “Ik weet niet wat het precies is maar het klinkt zoals prostit...tit... en nog wat, maar weet niet wat het precies is.” Ik vroeg hem: “Is het soms prostituee?”

“Ja juist, dat was het en ze krijgt het werk niet gedaan, want mijn vrouw is deze week tot viermaal toe moeten meegaan om haar te helpen.”

En toen hij me vroeg waarom ik bij de dokter was, werd ik binnengero­epen. Toen ik buiten kwam, liet ik hem de reden van mijn doktersbez­oek weten: “Ik kan namelijk slecht slapen en doe meestal geen oog dicht.”

Waarop mijn vriend vroeg: “En wat heeft hij gezegd?”

Ik zei: “Hij heeft mij de raad gegeven om nooit met mijn problemen naar bed te gaan.” Ik heb hem toen geantwoord: “En dokter, wat moet ik dan met mijn vrouw doen?”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium