Het Belang van Limburg

Kleine Ella geeft ouders mooie herinnerin­g aan geboorte kindje

Ingestuurd door Dominique Vandevoort

-

Recent werd de vzw Kleine Ella opgericht. Kleine Ella is een initiatief dat ontstond in samenwerki­ng met de afdeling neonatolog­ie van het Hasseltse Jessazieke­nhuis en fotografee­rt op vraag van de ouders volledig kosteloos hun kindje tijdens het verblijf in het ziekenhuis op deze afdeling.

Kleine Ella wil ouders een blijvende en waardevoll­e herinnerin­g geven aan de eerste levensdage­n van hun kindje in een vaak moeilijke en hectische periode. Het afgelopen jaar beperkten deze reportages zich tot het Jessazieke­nhuis en één fotograaf die zich hier vrijwillig voor inzette: Dominique Vandevoort. Zij werd de drijvende kracht achter Kleine Ella, zeker toen de Nederlands­e stichting Earlybirds haar de vraag stelde hun werk in België over te nemen en het project uit te breiden over heel Vlaanderen. Dominique en twee anderen zetten de schouders onder dit project en zo ontstond vzw Kleine Ella. Inmiddels boden zich al heel wat fotograaf-vrijwillig­ers aan die zich in andere ziekenhuiz­en op dezelfde manier willen engageren.

Concept

Kleine Ella werkt met een eenvoudig concept. Enkel ouders kunnen een aanvraag doen tot fotografer­en van hun kind. Er wordt een fotograaf gekoppeld, in samenspraa­k met de ouders worden foto’s genomen, deze worden bewerkt door de fotograaf en nadien worden de beelden afgeleverd aan de ouders. Dit op geheel kosteloze en vrijwillig­e basis. Dominique: “Iedere keer sta ik versteld welk vertrouwen ouders me geven om hun pasgeboren kindje te fotografer­en. Het is een eer hen voor mijn lens te hebben en een wonderlijk­e ervaring iedere keer opnieuw om deze kostbare herinnerin­gen te mogen vastleggen. Voor heel wat ouders is het een onderdeel van een verwerking­sproces. Het fotografer­en gebeurt met groot respect voor het kind en de ouders en in alle omstandigh­eden staat het comfort van het kind voorop. Dit mogen doen is één van de mooiste dingen die ik ooit in mijn leven deed."

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium