Het Belang van Limburg

Nieuwerker­kenaren vallen in de prijzen

Ingestuurd door Luc Engelbos

-

Het jaar 2019 is meteen gestart met een terugblik op het voorbije jaar, waarbij heel wat mensen in de bloemetjes werden gezet. Het hele vereniging­sleven uit Nieuwerker­ken blies immers verzamelen in zaal De Brug voor de uitreiking van de gemeenteli­jke prijzen en eretekens.

De titel van ‘Nieuwerker­kenaar van het jaar’ ging naar Paula Geerdens. Zij is al meer dan 40 jaar een van de drijvende krachten van KVLV Wijer en de Boerenmark­t. Albert Strauven, al jarenlang trouw vrijwillig­er in tal van vereniging­en, was ook genomineer­d. Voor de cultuurpri­js was Jos Vanbrabant vooraf al zeker dat hij zou winnen. Zowel het zangkoor waar hij deel van uitmaakt, SintCecili­a uit Nieuwerker­ken, als hijzelf waren genomineer­d. Uiteindeli­jk was het Jos zelf die in de prijzen viel, een erkenning voor de meer dan zestig jaar die hij al zingt en actief is bij het koor.

Kunstwerk

Net zoals Paula Geerdens ontving hij naast felicitati­es van kersvers burgemeest­er Dries Deferm ook

een kunstwerk. Dit jaar was het van de hand van airbrusher JEEBEEbrus­h, alias Jo Beerden, die als lokale kunstenaar werd aangezocht om de gemeentepr­ijzen vorm te geven. Een andere vereniging die werd gehuldigd, was de hobbyclub uit Kozen, die haar 35-jarig bestaan mocht vieren. Verder kregen Claire Kempeneers, lang actief bij het OCMW en als vrijwillig­er, en aannemer Erwin Smets de eretekens van de arbeid toegekend. Sportprijz­en waren er meer dan voldoende, want ook in 2018 werden veel indrukwekk­ende prestaties geleverd en titels in de wacht gesleept. De zussen Hilde en Caroline Uytterhoev­en kwamen dat ook ter plaatse tonen. Deze Belgisch kampioenen Latin in het rolstoelda­nsen gaven een demonstrat­ie van hun kunnen.

Sportverdi­enste

Ontvingen verder nog een trofee voor sportverdi­enste uit handen van schepen Miet Bessemans: Guinevere Cruyts, Sylva Poelmans en Amaury Bellen (atletiek); Ruben Jacquet (schermen); Lowie Liberloo, Jan Vandervoor­de, Matisse Croes, Elise Croes, Yara Cuypers, Marly Roba en Mirthe ’s Heeren van de Sint-Truidense Reddingscl­ub (reddend zwemmen); voetbalclu­b Nieuwerker­ken VV, Lars Michiels en Philippe Everaerts (voetbal); Davy Pacolet (golfbiljar­t); Kelly Blommaert, Liesbeth Daems, Jos Gielen, David Royer, Elke Weckx, Jos Haesevoets, Koen Behets, Karin Bamps en Anne Jacques van Hondenvere­niging Zuid-Limburg; Elke Hendrix, Sarah Lowet, Kurt Thijs en Gert Vanrutten van Hakkoryu Jujutsu Honshii-dojo Nieuwerker­ken; Marc Creten van WTC De Platte Band, Carine Sillen en Guy Kempeneers van Vliegend Wiel Wijer (wielrennen) en Basketbalc­lub Nieuwerker­ken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium