Het Belang van Limburg

Drie zussen tegenover elkaar

Elien Noten gaat in Bocholt-Overpelt strijd aan met Anneleen en Britt

- Ivo KWANTEN

In Bocholt-DHC Overpelt staan zaterdag (20.15u) niet alleen de nummers één en acht van de vrouwencom­petitie, maar ook de zussen Noten tegenover mekaar. Elien (24) verdedigt immers de kleuren van Bocholt, Anneleen (22) en Britt (16) spelen voor Overpelt. “Het wordt uitkijken naar onze onderlinge duels”, zeggen de zussen in koor.

De drie zussen wonen nog onder één dak in Pelt bij mama en papa, die overigens zeer nauw betrokken zijn bij het handbal in Overpelt.

“Mama is voorzitste­r van de club en papa beheert de centen”, legt Elien uit. “Ik denk dat ze zaterdag dan ook in de eerste plaats voor Overpelt zullen supportere­n. Maar ik hoop stiekem toch ook een klein beetje voor mij.” Elien en Anneleen doorliepen samen de jeugdreeks­en bij handbalclu­b Overpelt. Ze speelden zelfs even samen in de eerste ploeg in tweede nationale. Britt - de jongste van de drie - kreeg zelfs nog training van Elien.

“Elien is gewoon de beste van ons drie”, reageert Anneleen. “Ze had de ambitie om in eerste nationale te spelen en met ambitie is per slot van rekening niets mis. Haar snelheid, haar technische kwaliteite­n en haar spelinzich­t kan ze bij een topclub als Bocholt dik in de verf zetten.”

“Maar weet dat de deur in Overpelt voor haar altijd blijft open staan”, voegt Britt daar snel aan toe. “Een terugkeer naar moederclub Overpelt is voorlopig niet aan de orde”, maakt Elien meteen duidelijk. “Ik bekijk het van jaar tot jaar. Dit jaar gaan we in Bocholt resoluut voor een eerste Belgische titel. Pakken we die, dan zit er volgend seizoen misschien wel Europees handbal in. Dat zijn wedstrijde­n om naar uit te kijken en een motivatie om een jaartje bij te tekenen.”

Terwijl Bocholt - dat dit seizoen nog niet verloor - voor een eerste titel gaat, richt Overpelt zich voor de volle honderd procent op het behoud.

“Na het behalen van de titel in tweede vorig seizoen moeten we

Mama is ook voorzitste­r van Overpelt, toch hoop ik stiekem dat ze ook een beetje voor mij supportert

Elien NOTEN

nu in eerste leren omgaan met verliezen ”, aldus Anneleen. “En dat is niet altijd even gemakkelij­k. Zeker in het begin van de competitie hadden we het moeilijk. Maar intussen beleven we opnieuw plezier aan het spelletje en gaat het de goede kant op.”

En zo denkt ook Britt erover. “De eerste overwinnin­g laat nog op zich wachten, maar die komt er wel. We moeten in de play-downs pieken en gewoon overleven in eerste nationale.”

Kuitenbijt­ertje

Elien treedt haar zus onmiddelli­jk bij. “Ik heb hun laatste wedstrijd tegen Antwerpen gezien. Chapeau voor de ploeg en een pluim voor mijn twee zussen. Anneleen kan met haar schijnbewe­gingen elke verdedigst­er pijn doen en Britt is nog altijd hetzelfde kuitenbijt­ertje als in de jeugdreeks­en. Het wordt dus uitkijken naar de onderlinge duels zaterdag.” Zaterdag 20.15u: Bocholt-DHC Overpelt (vrouwen eerste nationale)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De zussen Noten: Elien neemt het op tegen haar jongere zussen Anneleen en Britt.
FOTO DICK DEMEY De zussen Noten: Elien neemt het op tegen haar jongere zussen Anneleen en Britt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium