Het Belang van Limburg

“Pieterjan is de sfeermaker”

Anouk en Pieterjan Jorissen begonnen samen te basketten

- Johnny PEETERS

De degradatie­strijd in 2de landelijke A is grotendeel­s Limburgs getint. Daarom wordt het uitkijken naar de derby Zolder-Lommel B. Ook voor de Lommelse vrouwen staat er in Houthalen B een derby op het programma. De Lommelse broer en zus Pieterjan (Lommel B) en Anouk (Houthalen) Jorissen kijken er alvast naar uit.

“Ik speel wel bij de Houthalens­e A-ploeg, maar als onze B-ploeg tegen Lommel speelt, de ploeg waar ik ooit begon, is dat ook voor mij een speciale wedstrijd”, vertelt Anouk. “Bovendien moeten we volgende week zelf met de A-ploeg voor de Beker van Limburg tegen Lommel. Stiekem gun ik Lommel dat ze nog enkele competitie­matchen kunnen winnen want ze staan nog onderaan.” “Voor ons is de wedstrijd tegen Zolder zeker belangrijk, maar het seizoen is nog lang en ze zal niet allesbepal­end zijn”, is Pieterjan voorzichti­g. “Het is spijtig dat de degradatie­strijd tussen verschille­nde Limburgse ploegen gaat (Zolder, Hasselt B en Lommel B), maar ik ben ervan overtuigd dat wij ons gaan redden. Zeker op de manier waarop we nu aan het spelen zijn.”

Bijna 16 jaar geleden begonnen jullie samen te basketten in dezelfde ploeg. Hoe was dat?

Anouk: “Tot en met de pupillen (U14) hebben we in dezelfde ploeg gespeeld. Ik was toen de zenuwachti­ge en Pieterjan de kalme. Ik was wel een stuk groter, want hij kreeg zijn scheut pas later” Pieterjan: “We zijn door onze mama beginnen te basketten. Zij heeft vroeger ook nog bij Lommel gespeeld.”

Is er veel verschil in jullie spelstijl?

Pieterjan: “Anouk is geen opvallende speelster, maar is heel nuttig voor de ploeg. Rebounden is haar sterkste punt en in defense staat ze altijd op de juiste plaats. In aanval heeft ze veel mogelijkhe­den, maar neemt ze te weinig initiatief.” Anouk: “Wij lijken heel hard op elkaar. Hij is een rustige speler op het veld en dat straalt hij ook uit. Hij is wel een grotere sfeermaker dan ik naast het veld.”

Reiken jullie ambities nog hoger?

Anouk: “Ik heb eerste nationale meegemaakt, maar mijn studies geneeskund­e zijn nu prioriteit. Ik ben blij dat er met Lummen opnieuw een eerste nationaler is, maar dat is voorlopig niet meer aan mij besteed.” Pieterjan: “Het verschil met de A-ploeg in Top Divisie 1 is heel groot. Ik speel graag in de B- en C-ploeg en ben dus tevreden met het niveau waar ik speel. Ik basket voor het plezier en ook voor mij gaan mijn studies voor. Ik ben afgelopen zomer afgestudee­rd als burgerlijk ingenieur en doe nu nog een master management erbij.” Zaterdag 20.30 uur.:Zolder-Lommel B: (Mannen 2de landelijke A). zondag 15.15 uur: DBC Houthalen B-Lommel: . (Vrouwen 2de landelijke A)

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Anouk en Pieterjan Jorissen kregen de basketmicr­obe over van hun moeder
Foto DICK DEMEY Anouk en Pieterjan Jorissen kregen de basketmicr­obe over van hun moeder

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium