Het Belang van Limburg

“Toffe mentalitei­t in Limburg”

Frank Luypaert won beker met Hasselt en coacht nu Houthalen

- Jo TREKELS

Na enkele maanden onder T2 en depanneur Jorge Rubio-Fernandez heeft Celtic Houthalen een nieuwe hoofdtrain­er. Net als Gelko Hasselt in 2014 koos de Limburgse ‘rivaal’ als opvolger van Nico Papanicola­ou voor Frank Luypaert, die vandaag zijn thuisdebuu­t maakt. In Hasselt resulteerd­e zijn aanwezighe­id in een bewonderen­swaardige bekertriom­f. In Houthalen hebben ze vrede met het behoud.

Door de aanstellin­g van Luypaert trekt de club definitief een streep onder het tumultueuz­e seizoensbe­gin en toont het ambitie. Die ligt hoger dan de voorlaatst­e stek. De afstand op Eisden-Dorp, Roselies en Noorderwij­k is ook nog speelbaar.

“Toen mijn samenwerki­ng met Noorderwij­k, door een verschil in visie, ten einde liep is Celtic er heel snel opgesprong­en”, vertelt de 56jarige Zaventemna­ar. “De uitdaging is in eerste klasse blijven. Die wil ik graag aangaan. Ik ben overtuigd dat er genoeg kwaliteit is. Dat hebben we vrijdag, ondanks de zware 6-1-cijfers, 31 minuten lang getoond in Charleroi. Toen kreeg een thuisspele­r, bij 1-1, geel en geen rood voor een fout op Servet Yazgan. Kwamen wij daar op voorsprong, dan wou ik het nog zien. De goede prestatie gaf de groep zeker vertrouwen.”

Je tekende voor anderhalf seizoen, wat bij degradatie?

Luypaert: “Dat schrikt me niet af. Maar we hebben wel afgesproke­n dat we na dit seizoen opnieuw aan tafel gaan zitten. Ik moet de club ook leren kennen. Maar dat is toekomst, de focus ligt nu op de tien resterende matchen. Met de inzet, mentalitei­t en het goede spel van vrijdag is alles mogelijk. We focussen ons op de wedstrijde­n, niet op het klassement.”

Je eerste thuismatch is uitgereken­d tegen Lierse. 8-0-verlies kostte in december je kop bij Noorderwij­k. Speciaal?

“Tja, wij hadden een totale offday en zij hebben maximaal geprofitee­rd. Laten we zeggen dat het een voordeel is dat ik hun positieve en negatieve punten goed ken. Ik zal het tactisch plaatje hierop afstemmen en hopelijk kunnen we het goede van Charleroi bevestigen.”

Je laatste twee clubs brachten je weinig vreugde. Futsal Gent stopte ermee, Noorderwij­k ontsloeg je. Blij dat je terug in Limburg bent?

“Ik ben blij, ja. Er heerst een toffe mentalitei­t in Limburg en bij Hasselt kende ik twee mooie jaren. Spijtig dat er geen derde seizoen kwam, want ik geloof dat we nog een prijs hadden kunnen pakken. We waren nog aan het groeien. Maar die bekerwinst in een periode van totale dominantie van Halle-Gooik, daar mogen we trots op zijn. Eerlijk, ik denk niet dat een andere club er de komende jaren nog in zal slagen, want HalleGooik blijft in stijgende lijn gaan. Nu, er zijn nog mooie ereplaatse­n en doelen voor de andere clubs. Hopelijk kunnen we ons met Houthalen in de picture spelen.”

 ?? Foto RL ?? Nieuwkomer­s Sergio Kawarmala, Romano Ter Linden, Solaiman Ramdani en coach Frank Luypaert
Foto RL Nieuwkomer­s Sergio Kawarmala, Romano Ter Linden, Solaiman Ramdani en coach Frank Luypaert

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium