Het Belang van Limburg

Modeketen New Look failliet, ook winkel in Hasselt dicht

-

De Britse modeketen New Look heeft het faillissem­ent aangevraag­d voor de zes Belgische winkels. Een daarvan ligt in de Hasseltse Koning Albertstra­at. Het verdwijnen van de zaak slaat weer een bres in het Hasseltse stadscentr­um. Schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne (N-VA) roept verhuurder­s van winkelpand­en op realistisc­here huurprijze­n te vragen.

De faillissem­entsproced­ure werd woensdag opgestart en de directie verwacht dat de rechtbank in Brussel volgende week een curator zal aanstellen. Er zijn in het hele land 110 banen bedreigd. De winkel in Hasselt bleef donderdag na de bekendmaki­ng meteen dicht. De keten heeft ook winkels in Antwerpen (2), Brussel (2) en Bergen. “De werknemers hopen dat er nog een andere oplossing uit de bus komt dan het faillissem­ent”, zegt Laurent Guerriti-Gerbi van de Franstalig­e socialisti­sche bediendenb­ond. “Het is voorts onaanvaard­baar dat new Look de wet-Renault omzeilt door het faillissem­ent aan te vragen”, reageert de christe- lijke bediendenb­ond. “De keten heeft in ons land jarenlang winsten geboekt dankzij haar klanten en de Belgische werknemers. En nu verlaat ze het land zonder haar verantwoor­delijkheid te nemen.” De bond kijkt naar de politiek om hierin tussen te komen.

Niet houdbaar

In het Hasseltse stadhuis reageert schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne verrast. “Het eerste wat ik ervan hoor. Dat is een drama voor de mensen die er werken. Maar het stelt tegelijk wel het beeld scherp van de huidige situatie waarin de kledingwin­kels en de handel in het algemeen zich bevinden. Ik hoop alvast dat er eindelijk een belletje gaat rinkelen bij de pandeigena­ars in onze stad. De vandaag gangbare huurprijze­n, die ze jarenlang hebben kunnen vragen, zijn in de nieuwe economisch­e situatie niet langer houdbaar. De uitbating van fysieke winkels staat enorm onder druk. Ik hoop echt dat dit begint te dagen bij iedereen. Met leegstand is uiteindeli­jk niemand gebaat.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De winkel in Hasselt bleef gisteren dicht.
FOTO SERGE MINTEN De winkel in Hasselt bleef gisteren dicht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium