Het Belang van Limburg

Tv-Nerd wordt Prins Carnaval Deelnemer ‘FC Nerd’ is prins van cv De Weerelt

S E I L IT AM IT

- Dirk JACOBS/Rudi DE COCK

Hasselaar Steve Meert (38) wordt dit jaar Prins Carnaval van carnavalsv­ereniging De Weerelt in Wellen. Een tiental jaren geleden maakte hij nog furore als de veel te zware kandidaat-voetballer in het VTM-programma FC Nerds. “Dit is een droom die in vervulling gaat”, zegt Steve II, die in het dagelijkse leven postbode is.

Steve II is alvast een echt feestbeest. Vraag dat maar aan Johan Boskamp, die in 2008 coach was van ‘FC Nerds’ en Steve geregeld een mep verkocht als die weer uit de bocht ging aan de toog of aan tafel. “Een fantastisc­he man, die Boskamp”, geniet Steve nog na. “Ik ga hem zeker uitnodigen voor onze lichtstoet op 5 maart. We sturen soms nog wel een berichtje naar elkaar, maar mogelijk herkent hij me zelfs niet meer als hij me in het echt ziet. Ik denk dat ik sinds de opnames een dikke zak cement minder weeg. Al vrees ik dat er in de carnavalsp­eriode weer wat gaat bijkomen.”

Smaak

Steve MEERT Prins Carnaval

“In de zomer hebben ze me een eerste keer aangesprok­en op het ‘Smaakfesti­val’ in Wellen”, zegt Steve. “De mensen kenden me van ‘De Bokkerijde­rshow’ op VRW (Vrije Radio Wellen). En zo is de bal ook aan het rollen gegaan. Er waren nog enkele andere kandidaten, maar eigenlijk hebben de mensen van cv De Weerelt al snel beslist. En dan brak voor mij de moeilijkst­e periode aan: dit stil houden tot de officiële bekendmaki­ng vorig weekend. Ik ben normaal een rustige mens, maar toen bibberde ik echt van de stress. Een uur heb ik helemaal alleen gezeten in een lokaaltje waar ik niks van de show kon zien. Tot het moment kwam dat ik in een kist het podium werd opgereden en onder meer burgemeest­er Els Robeyns mee die kist mocht openen. Een droom ging in vervulling.”

Derby

Dat een prins druk bezet is, weet Steve intussen. “Maar het is fantastisc­h. Elk weekend bezoeken we ergens één of meerdere bals en binnenkort starten de stoeten. Daarnaast probeer ik, als voetbalfan zo veel mogelijk matchen van STVV mee te pikken. Zo zit ik zeker in de tribune straks voor de derby tegen Genk. Al zal ik voor één keer, na de eerste helft moeten

B Rmvertrekk­en. In Wellen staan ze dan immers klaar om samen naar het carnavalsb­al in Alt-Hoeselt af te zakken. En dit jaar gaat dat toch voor. Dit wordt een feestjaar voor mij om nooit te vergeten. Met als hoogtepunt de Vette Dinsdagsto­et op 5 maart, onze lichtstoet door het centrum van Wellen vanaf 20.11 uur. Dan ontploft het dorp. Beloofd.”

Mogelijk herkent Boskamp me zelfs niet meer. Ik denk dat ik sinds de tv-opnames een dikke zak cement minder weeg

DE Le

 ??  ??
 ?? FOTO SD/HBVL ?? Steve Meert nam in 2008 nog deel aan het tv-programma FC Nerds (boven).
FOTO SD/HBVL Steve Meert nam in 2008 nog deel aan het tv-programma FC Nerds (boven).
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium