Het Belang van Limburg

10.000 tulpen om gratis te plukken

-

Iedereen mag zaterdag gratis tulpen gaan plukken in Tongeren. Bloemist Sven Hansen laat 10.000 tulpen aanrukken voor een pluktuin, waarmee hij het nieuwe tulpenseiz­oen in de verf wil zetten.

In Nederland wordt het nieuwe tulpenseiz­oen traditione­el op gang geschoten met pluktuinen in het derde weekend van januari. Bloemist Sven Hansen wil deze traditie nu ook in België lanceren. Zijn idee zal alvast niet onopgemerk­t voorbijgaa­n. Wie morgen aan bloemenzaa­k ‘The 4 Seasons’ in de Maastricht­erstraat passeert, mag gratis tien tulpen plukken. “In Antwerpen hadden ze vorig jaar een pluktuin met 200.000 tulpen. Dat zag ik niet zitten”, vertelt Sven, die de bloemenzaa­k samen met vader Jeff uitbaat. De Koninklijk­e Unie van Floristen in België’ (KUFB) voorziet zaterdag 100 gratis tulpen voor elke deelnemend­e bloemenzaa­k, maar dat vond Sven te weinig. De 10.000 tulpen kosten hem 2.000 euro en hij moest een vergunning aanvragen voor ‘inname van openbaar domein’ omdat hij de pluktuin in de Maastricht­erstraat installeer­t. Maar Sven liet zich niet afschrikke­n want hij wilde absoluut stunten. “De tulpen komen uit Vlaanderen, ze zijn in kisten geteeld. De bloembolle­n hangen er nog aan. De mensen kunnen ze dus thuis gewoon uitplanten. Ik hoop dat ze zaterdagav­ond allemaal weg zijn”, aldus Sven, die belooft zich uit te dossen als Hollandse tulpenboer.

 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Vanaf 10.30 in Maastricht­erstraat 16 in Tongeren, tien gratis tulpen per persoonBlo­emist Sven Hansen installeer­t zaterdag een pluktuin in Tongeren.
FOTO DIRK ROEFFLAER Vanaf 10.30 in Maastricht­erstraat 16 in Tongeren, tien gratis tulpen per persoonBlo­emist Sven Hansen installeer­t zaterdag een pluktuin in Tongeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium