Het Belang van Limburg

Gemeente hervat procedure Kwintsite

Juridisch hangijzer van de baan

- Willy VANDAEL

De procedure voor de ontwikkeli­ng van de Kwintsite in het centrum van Zonhoven kan weer van start. Met dit project wordt een belangrijk deel van het centrum heringeric­ht. Omdat een van de kandidaatb­ouwers vorig jaar naar de rechter was gestapt vanwege een procedurek­westie, bevroor de gemeente het project. Maar dat probleem is nu van de baan.

Een van de kandidaat-bouwers, projectont­wikkelaar Mont Real uit Schilde, kondigde vorig jaar juridische stappen aan zodra het gemeentebe­stuur de ontwikkeli­ng van de nieuwe Kwintsite zou toekennen aan een andere bouwpromot­or. Mont Real had bedenkinge­n bij de procedure die moet gevolgd worden in het kader van de wetgeving op overheidso­pdrachten.

Feestzaal

“We gaan nu met de beste (de tijdelijke vennootsch­ap KolmontVan­hout nvdr) rond de tafel zitten”, zegt burgemeest­er Johny De Raeve. Die firma moet eerst nog verduideli­jkingen geven bij het ingediende dossier. Vervolgens wordt er met deze inschrijve­r onderhande­ld om tot een definitief contract te komen. Dit kan nog een zestal maanden in beslag nemen. Lukt het niet met deze inschrijve­r, dan komt de tweede aan bod, en eventueel later zelfs de derde.” Het ziet er dus naar uit dat het nog enkele jaren kan duren alvorens de eerste steen van de nieu-

we ‘Kwint’ gelegd wordt.

Kerkfabrie­k

De huidige eigenaar en beheerder van de Kwint in de Heuvenstra­at is evenwel niet de gemeente maar de kerkfabrie­k. Die laat de ontwikkeli­ng van ‘nieuwe Kwint’ over aan het gemeentebe­stuur. In dat project, dat een flink deel van de Heuvenstra­at een nieuw gezicht geeft, worden zowel het ING-gebouw, het café Quint, de gebouwen gebruikt door de christelij­ke mutualitei­t, de feestzalen en de kapelanije­n afgebroken. In de plaats komen er onder meer een nieuwe feestzaal, horeca, woongelege­nheden, enzoverder. Opmerkelij­k is dat de afbraak van de huidige feestzaal pas plaatsvind­t nadat de nieuwe feestzaal klaar is.

 ?? FOTO WIVA ?? Deze gebouwen maken plaats voor een nieuwbouwp­roject. Maar het kan nog enkele jaren duren alvorens de eerste steen wordt gelegd.
FOTO WIVA Deze gebouwen maken plaats voor een nieuwbouwp­roject. Maar het kan nog enkele jaren duren alvorens de eerste steen wordt gelegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium