Het Belang van Limburg

Galerie Alley blijft toch in Hasseltse straatbeel­d

- Joey BOUGARD

Hun galerie in Hasselt zou verdwijnen, maar nu hebben Daan Linsen en Debora Lauwers van Alley toch een manier gevonden om te blijven exposeren in hun pand in de Dorpsstraa­t.

Vorig jaar kon u nog lezen dat het grafische duo hun fysieke galerie zou moeten sluiten, maar ondertusse­n hebben Linsen en Lauwers een praktische oplossing gevonden. “We moesten alles zelf financiere­n, dat begon te wegen”, legt Linsen uit. “Ondertusse­n is Alley omgevormd tot een vzw, waardoor we ook in aanmerking komen voor subsidies. Dat maakt het wel draaglijke­r.”

Zo blijven straat- en grafische kunst dus aanwezig in de Dorpsstraa­t en omgeving. Letterlijk, trouwens: met Wall Street trekken ze hun galerie alvast weer de publieke ruimte in. “Met Beyondergr­ound in 2015 hebben we in Dr. Willemsstr­aat al verschille­nde prints aangebrach­t, maar die zijn ondertusse­n versleten. Het is nu de bedoeling om de werken met regelmaat te vervangen. Eerst krijgen de artiesten van de komende drie expo’s de kans, daarna gaan we om de zes weken op zoek naar een nieuwe artiest specifiek voor Wall Street.” ‘Herbeginne­n’ doet Alley vanavond met een vernissage van de Nederlands­e illustrato­r Gijs Kast, die er zijn tweede boek ‘Plaza’ voorstelt. “Voor dat project trok hij in opdracht van de Nederlands­e krant Het Parool door de winkelcent­ra van Amsterdam”, zegt Linsen. “Dat leverde bijzondere portretten op: heel to the point, strak en van nu. Ze zijn stoer en krachtig, ook omdat je de tekenlijne­n nog ziet. Soms grof, maar daardoor net heel charmant.”

→ De vernissage vindt vanavond (19-22 uur) plaats, de expo loopt daarna tot en met 23 februari. Adres: nog steeds Dorpsstraa­t 38/1, Hasselt.

 ?? FOTO GIJS KAST ?? Vanavond opent de expo van illustrato­r Gijs Kast in Alley.
FOTO GIJS KAST Vanavond opent de expo van illustrato­r Gijs Kast in Alley.
 ?? FOTO GIJS KAST ??
FOTO GIJS KAST

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium