Het Belang van Limburg

Zeker nog geen fusie

-

Het is voor 99,99% zeker dat de eerder aangekondi­gde fusie tussen E. Louwel (3B) en K. Opglabbeek er dit seizoen niet komt. Vooral de Kabouters spreken duidelijke taal. “Het project is ‘on hold’ gezet”, zegt voorzitter Leandro Merola zeer duidelijk.

“In de zakenwerel­d past het toch ook niet dat partners die willen samengaan mekaar eerst nog flink pijn doen”, zucht de voorzitter van Opglabbeek. “In dit geval doet Louwel dat dus wél. Vorig seizoen is men bij ons nog dertig jeugdspele­rs komen weghalen en nu worden onze U21 weer benaderd. Dat past gewoon niet. We hebben trouwens sinds vorige zomer niet meer aan tafel gezeten met Louwel en het gemeentebe­stuur. Ik heb ook heel wat vragen bij die zogeheten engagement­sverklarin­g. Ons oud bestuur heeft die onder druk onderteken­d. Om al die redenen komt er volgend seizoen zeker geen fusie tussen ons beide en zijn wij volop bezig met onze voorbereid­ingen op het seizoen 2019-2020. Vooral onze jeugdwerki­ng geven wij een positieve vibe.”

Intern beraden

“Sinds de onderteken­ing van de engagement­sverklarin­g heeft alleen Louwel laten weten dat ze ermee door willen gaan”, reageert schepen van sport van Oudsbergen, Ilse Wevers. “Vandaar dat wij er ons intern over aan ’t beraden zijn hoe we het verder aanpakken. Vast staat wel dat we voluit willen gaan voor een fusie en niet meer zullen ingaan op individuel­e wensen van elke club.”

“Ook wij zijn pro-fusie, vooral in het belang van de jeugd”, voegt voorzitter Stefan Hendriks van E. Louwel er aan toe. “Die engagement­sverklarin­g is richtingge­vend. Dat traject willen we verder bewandelen.”

 ?? Foto TP ?? De derby tussen Opglabbeek en Louwel levert altijd vuurwerk op.
Foto TP De derby tussen Opglabbeek en Louwel levert altijd vuurwerk op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium