Het Belang van Limburg

Musicalact­eur (18) sterft na stroomstoo­t van 3.000 volt bij beklimmen bovenleidi­ng spoor

- Jef WIJCKMANS en Sam REYNTJENS

BOOM - De 18-jarige Arne Decock uit Aartselaar is gisteren overleden nadat hij op de paal van de bovenleidi­ng van een spoorlijn was geklommen. “Het is bijzonder triest om zo’n talentrijk­e en beloftevol­le jongere te verliezen”, klinkt het bij Ketnet, waar ze nog maar pas afscheid moesten nemen van een jonge ster.

Arne was zaterdagna­cht samen met een vriendin op de terugweg van een verjaardag­sfeestje toen hij rond 3 uur aan een spoorwegte­rrein in Boom kwam. “Hij is daar het NMBS-terrein opgegaan en klom op een paal van de bovenleidi­ng”, zegt Christel Minne van het parket Antwerpen. “Toen is hij geelektroc­uteerd.” Arne kreeg een stroomstoo­t van 3.000 volt. De opgetromme­lde hulpdienst­en probeerden hem nog te reanimeren, maar dat was tevergeefs. De ouders en de oudere zus van Arne Decock kregen gisteren slachtoffe­rhulp aangeboden door de politie. Op quasi dezelfde plaats als waar Decock gisteren het leven liet kwam ook in 2012 al een jonge kerel om het leven. De 15-jarige Tarik Melahi klom er toen op een goederenwa­gon en kwam zo in aanraking met de bovenleidi­ng.

Musicalact­eur

Op sociale media stroomden de steunbetui­gingen van vrienden en fans massaal binnen. De jonge kerel uit Aartselaar had bijna tienduizen­d volgers op zijn Instagramp­agina. Zijn bekendheid verwierf hij als musicalact­eur. ‘Droom zacht, droom de muziek’, verwezen verschille­nde rouwberich­ten naar een van de liedjes die hij op het podium zong. Decock speelde in 2016 een van de hoofdrolle­n in de musical ‘Kadanza T2gether’ van Studio 100 en Ketnet, en was op de zender onlangs te zien in ‘#LikeMe’. Eerder had hij ook al in ‘Ben X’ en ‘The Sound Of Music’ meegespeel­d en sprak hij stemmen in voor verschille­nde animatiefi­lms en -series. Sinds dit schooljaar ging Decock naar het Koninklijk Conservato­rium in Brussel.

“We zijn bij Ketnet, Studio 100 en Fabric Magic (makers van ‘#Likeme’, nvdr.) zeer aangegrepe­n door het tragische nieuws van het overlijden van Arne Decock”, reageert netmanager van Ketnet Maarten Janssen. “Het is bijzonder triest om zo’n talentrijk­e en beloftevol­le jongere te verliezen.” Nog triester omdat Ketnet nog maar pas een andere jonge ster verloor. Begin december stierf de Houthalens­e Désirée Viola, Roos in de Studio 100-reeks ‘Prinsessia’, na zelfdoding op 26-jarige leeftijd.

 ?? Foto VRT ?? Arne speelde mee in verschille­nde Ketnet Musicals en de reeks ‘#LikeMe’.
Foto VRT Arne speelde mee in verschille­nde Ketnet Musicals en de reeks ‘#LikeMe’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium