Het Belang van Limburg

“Vlak voor hij thuis vertrok, zong Nick nog van geluk”

28-jarige motorrijde­r overleden na klap tegen boom

- Geert VAN BAELEN

Op de Luikerstee­nweg is zaterdag rond 15.30 uur een ongeval fataal afgelopen voor een jonge motorrijde­r. De 28-jarige Lommelaar Nick Molemans botste met zijn motor tegen een boom toen hij moest uitwijken voor een wagen die rechtsomke­er maakte. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwonding­en. “Nick was zo’n levenslust­ige jongen”, vertellen zijn ouders.

Het ongeval gebeurde niet ver van de overdekte schaatsbaa­n. Een verkeersde­skundige van het parket van Limburg kwam zaterdagav­ond ter plaatse om de juiste omstandigh­eden van het ongeval te onderzoeke­n. Getuigen zagen dat Nick Molemans in de richting van Lommel-Kolonie reed en plots moest uitwijken voor een wagen die de baan opdraaide om rechtsomke­er te maken. Hierbij belandde de motorrijde­r met een harde klap tegen een boom. Een ambulance en urgentiete­am kwamen nog ter plaatse, maar voor de jonge Lommelaar kon geen hulp meer baten.

Gids

“Hij was even daarvoor hier nog zingend van geluk vertrokken. Nick was zo’n levenslust­ige jongen”, vertellen zijn ouders. “Al maanden had hij niet meer op zijn motor gezeten, en nu met het mooie weer wou hij gewoon een ritje maken. Hij had het de jongste tijd heel druk met zijn studies aan de Koninklijk­e Militaire School. Hij wou even een half uurtje weg van zijn studieboek­en.” Nick stond bekend als iemand die zijn dromen najoeg. “Zijn grote jeugddroom was altijd om piloot te worden bij het leger. De selectiecr­iteria zijn zo streng en weinigen raken binnen. Het mocht niet zijn, maar Nick zette door en werd vervolgens wel onderoffic­ier. Toch reikte zijn ambitie verder en wou hij officier worden in het Belgische leger. Op zijn 27ste heeft hij zijn studies waar aangevat. Zijn jongere studiegeno­ten keken naar hem op en zagen hem als een soort ervaren gids. Het leger was zijn leven. Hij zal zaterdag in Lommel een militaire begrafenis krijgen.” Door de week verbleef Nick in Brussel, maar in het weekend keerde hij vaak terug naar zijn familie in Lommel. “We richtten onze week zo in dat we het weekend konden spenderen met Nick en onze dochter. Het leven lachte Nick toe. Samen met zijn vriendin uit Moeskroen, een studiegeno­te, maakte hij volop toekomstpl­annen. Bovenal was hij heel sociaal. Hij sprak vlot drie talen en had vrienden over het hele land.”

Op zijn 27ste heeft Nick zijn studies weer opgepikt. Hij wou officier worden. Het leger was zijn leven. Nick zal een militaire begrafenis krijgen

Ouders van slachtoffe­r

 ?? Foto GVB ?? Toen hij moest uitwijken voor een wagen die rechtsomke­er maakte, botste Nick met zijn motor tegen een boom.
Foto GVB Toen hij moest uitwijken voor een wagen die rechtsomke­er maakte, botste Nick met zijn motor tegen een boom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium