Het Belang van Limburg

Ambulance moet uitwijken voor oversteken­d wild

- Johnny GEURTS

Zaterdagmi­ddag omstreeks 11.45 uur kwam de ziekenwage­n van de brandweer in een penibele situatie terecht toen de ambulance werd opgeroepen voor bijstand. In de Spelverstr­aat moest de ambulance uitwijken voor oversteken­d wild. De ziekenwage­n boorde zich hierbij vast in de dikke betonnen markerings­blokken op de eenrichtin­gsweg. Niemand raakte gewond en meteen werd de reserve-ambulance van de zone ter vervanging ingezet.

In de Spelverstr­aat op het gedeelte met eenrichtin­gsverkeer werd de bestuurder van de ambulanced­ienst zaterdagmi­ddag bij een oproep verrast door oversteken­d wild. “De bestuurder heeft meteen gereageerd en probeerde het dier te ontwijken. Hij is dan tegen de betonnen blokken gereden die midden op de straat zijn geplaatst”, verduideli­jkt brandweerk­apitein Frank Parthoens.

Bij de klap raakte niemand gewond, maar de ambulance werd vernield ter hoogte van de wielkast. Het beschadigd­e voertuig werd weggesleep­t. “Alle materialen werden meteen overgelade­n in de reserve-ziekenwage­n van de zone, zodat we binnen de kortste keren weer operatione­el waren vanuit Bilzen.” De heringeric­hte Spelverstr­aat ligt in de aanrijzone van de brandweer. “Dit is geen ideale plek voor de brandweer en de ambulance. Wanneer bij een dringende interventi­e een tractor of vrachtwage­n hier met trage snelheid rijdt, kunnen we geen kant uit en is de enige mogelijkhe­id om stapvoets erachter te blijven rijden”, aldus de brandweero­verste. “We zijn dan ook al enige tijd vragende partij om de herinricht­ing van de Spelverstr­aat te herbekijke­n.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De ambulance liep heel wat schade op.
FOTO TOM PALMAERS De ambulance liep heel wat schade op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium