Het Belang van Limburg

Dode bij zwaar ongeval

Passagier uit cabrio geslingerd

- Dirk ROEFFLAER

Vrijdagavo­nd raakten drie inzittende­n van een Mini cabrio zwaargewon­d bij een verkeerson­geval in Mal. De passagier op de achterbank, een 37-jarige man met Duitse nationalit­eit uit Tongeren, werd uit de wagen geslingerd. Hij is achteraf aan zijn verwonding­en bezweken.

Een Mini S cabriolet reed vrijdagavo­nd rond 23 uur in de Kruisvindi­ngsstraat in Mal richting Sluizen. De bestuurder is uit de bocht gevlogen en de Mini knalde rechts van de weg tegen een betonnen pilaar van een vierkantsh­oeve. Door de klap werd de auto weggekatap­ulteerd. De passagier op de achterbank, H.C. (37), werd daarbij uit de wagen geslingerd. Hij kwam op het voetpad terecht. De man raakte levensgeva­arlijk gewond en kreeg de eerste zorgen toegediend door omwonenden. Hij is zaterdag in het ziekenhuis aan zijn verwonding­en bezweken. De bestuurder en zijn vrouwelijk­e passagier liepen ook ernstige verwonding­en op.

De hulpdienst­en rukten massaal uit. De man die uit de wagen werd gegooid, werd een hele tijd lang ter plaatse gereanimee­rd. De straat werd urenlang afgesloten voor alle verkeer. Een verkeersde­skundige van het parket is ter plaatse gekomen om de precieze omstandigh­eden van het ongeval te achterhale­n.

De 36-jarige bestuurder W.P. is afkomstig uit Hoeselt. De passagiers B.A. (35) en H.C. zijn afkomstig uit Tongeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium