Het Belang van Limburg

Buffalo’s hebben al vijf punten minder dan STVV

AA Gent ziet kansen op play-off 1 verdampen

-

“Ik steek niet weg dat ik héél slecht heb geslapen afgelopen nacht.” Michel Louwagie klónk ook aangeslage­n zondag. Twee weken geleden stond AA Gent nog in bloei, na een 0 op 6 tegen de staartploe­gen Moeskroen en Waasland-Beveren lijkt play-off 1 plots heel ver weg. En intussen staan de fans ook al te schelden op het bestuur.

Na de kwalificat­ie voor de bekerfinal­e en meteen daarna het gelijkspel op Club Brugge was het plots allemaal hallelujah in Gent. “Je hebt gelijk, er is blijkbaar zoiets als een bekerroes in de ploeg geslopen”, aldus Louwagie. “Ik ben vrijdag zelfs samen met de voorzitter naar het oefencompl­ex getrokken om de spelers en de coach daar op te wijzen. Het is misschien menselijk, maar het zijn profs. En van profs mag je verwachten dat ze hun focus houden. Dat was er de tweede helft op Beveren niet aan te zien.” Aan de stand is het intussen wel te zien. Na de nul op zes staat Charleroi plots weer naast Gent, STVV heeft nu al vijf punten meer en ook Anderlecht telt er drie meer. “Of Anderlecht nu meer onze concurrent is geworden dan STVV? Sint-Truiden werd vorige vrijdag door onze coach naar voren geschoven als enige concurrent en Charleroi was al uitgeteld, maar Jess zal moeten leren dat in onze competitie alles mogelijk is”, zegt Louwagie. “We moeten vooral naar onszelf kijken. En ook niet te veel naar het programma van Anderlecht en Sint-Truiden. Er kan nog heel veel gebeuren. (diepe zucht) Maar het wordt niet gemakkelij­k, neen.”

De fans leven op voet van oorlog met het bestuur omdat de club de verkoop van de tickets voor de bekerfinal­e heeft gekoppeld aan de aankoop van een abonnement voor de playoffs. Zelfs als dat play-off 2 wordt. De supporters kwamen uit protest pas tien minuten na de aftrap het stadion in en ontrolden verschille­nde spandoeken. En toen de tweede opeenvolge­nde nederlaag vorm kreeg, doken op sociale media spottende berichten op als: “Een gratis play-off-2-abonnement en ticket voor de bekerfinal­e! Wat denken jullie, AA Gent?” Opdat de onvrede midden de sportieve miserie verder niet zou escaleren, hielden Louwagie en De Witte zondagavon­d nog beraad. “Want, toegegeven, we hebben dat niet goed gecommunic­eerd.”

WAASLAND-BEVEREN: Roef (6), Caufriez (5), Moren (7), Vukotic (6), Schryvers (6), Bizimana (5), Vanzo (8), Verstraete (7), Massop (6), Boljevic (7), Forte (7)

AA GENT: Kaminski (6), Souquet (6), Bronn (6), Derijck (6), Asare (5), Odjidja (5), Esiti (5), David (4), Dejaegere (5), Sörloth (5), Yaremchuk (4) VERVANGING­EN: 43’ Dejaegere door Dompé (6), 52’ Esiti door Bezus (4), 76’ Yaremchuk door Kvilitaia (6), 80’ Boljevic door Keita, 85’ Vanzo door Lulic, 90’ Forte door Milosevic DOELPUNTEN: 37’ Caufriez (Forte) 1-0, 84’ Forte (strafschop) 2-0, 90’ Kvilitaia (Dompé) 2-1

GELE KAARTEN: 32’ Forte, 38’ Caufriez, 40’ Vanzo, 49’ Esiti, 67’ Dompé, 83’ Bezus, 86’ Caufriez, 90’ Verstraete

RODE KAART: 86’ Caufriez (2x geel) TOESCHOUWE­RS: 5.119

SCHEIDSREC­HTER: Nicolas Laforge (5)

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Sorloth zit met de handen in het haar.
Foto PHOTO NEWS Sorloth zit met de handen in het haar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium