Het Belang van Limburg

Geen weg terug

- Gunter SCHOOFS

Er zat zeker meer in aan de Gaverbeek. Ook minder. Een punt in Waregem blijft hoe dan ook lang geen slecht resultaat. Na de wedstrijd deed Marc Brys zijn tactisch plan helemaal uit de doeken, deels toen het schrijfblo­k al gesloten was. Eén ding is zeker: ons respect voor de architect van dit STVV wordt almaar groter. Hij heeft deze groep zo goed in de hand, kan élke tegenstand­er ontwrichte­n. Tactisch is hij – met alle respect voor hun werk – zo veel sterker dan zijn voorganger­s. Van Leko over De Roeck tot Ferrera en Brepoels.

Meester Marc

Natuurlijk wordt niet alles perfect uitgevoerd en heb je het geluk nodig dat je doelman een begenadigd­e dag kent of dat er andere sterkhoude­rs de mouwen nog een keer extra opstropen voor hun coach. Van Boli tot De Petter, ze doen het allemaal. Omdat Brys door zijn knowhow ook massa’s respect afdwingt bij zijn spelers. In het begin van het seizoen waren er nog enkelingen die durfden zeuren over de manier van werken. Nu geeft niemand nog een kik, omdat ze beseffen dat meester Marc het gewoon beter weet.

Brys blijft met de voeten op de grond als het item ‘play-off 1’ ter sprake komt. Schijnbaar. Want hij weet heus wel dat er geen weg terug is. Nu moéten de Kanaries de kans grijpen, in de hoop dat de club dat ticket voor de nacompetit­ie met de grote zes kan grijpen. Zodat STVV eindelijk weer een product kan worden. Niet verliezen van Charleroi zondag is de opdracht. Winnen betekent: ‘Fé zen tebei’.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium