Het Belang van Limburg

Weer Mazzu time

-

Charleroi beleefde een moeilijke avond in het Guldenspor­enstadion. Tot op het uur leken de drie punten naar Kortrijk te gaan, tot Charleroi zijn adem hervond en Jérémy Perbet in de slotminuut – de befaamde maar lang niet meer vertoonde ‘Mazzu Time’ – zijn ex-ploeg de doodsteek toediende.

Niet voor het eerst pakte Charleroi in de bekende Mazzu Time de drie punten. Jérémy Perbet – vijf minuten op het veld – scoorde in de 94ste minuut (!) de winning goal. “Hopelijk zorgt mijn doelpunt voor de bevrijding”, zei de Franse sluipschut­ter, die weigerde te juichen tegen zijn ex-ploeg. “Een gelijkspel was misschien billijker geweest.” Charleroi leek inderdaad af te stevenen op een 2 op 12. Na een onbegrijpe­lijk zwak getrapte penalty van Bruno nam Kortrijk over en bij Charleroi was het pompen of verzuipen. “We speelden veel te koortsig, zeker in het begin van de tweede helft. Toen pakten we ook het tegendoelp­unt”, zei kapitein Dessoleil. “Daarna kregen we een mooie open wedstrijd waarin beide teams vochten voor de drie punten. Gelukkig hadden we een sterke Penneteau, die ons rechthield.”

Dankzij de zege komt Charleroi op gelijke hoogte met AA Gent op een gedeelde zevende plaats. “Ik hoop dat het voor een déclic zorgt”, aldus Mazzu. “Het is een seizoen met hoogtes en laagtes. Als je ziet welke tegenstand­er we hier verslaan, moet dit een boost geven. Ik hoop dat mijn spelers beseffen dat we nog niet dood zijn.”

Van der Bruggen wil Vertenten terug

Voor Kortrijk zit de strijd voor play-off 1 erop. “Dit is héél, héél zuur, vooral de manier waarop”, vond kapitein Van Der Bruggen. “Ik ben rood van woede. Elke beslissing valt in ons nadeel. We verdienden de zege, maar blijven opnieuw met lege handen achter.” Opmerkelij­k: Van der Bruggen riep zowaar op om Bart Vertenten en Sébastien Delferière terug te halen, omdat het huidige scheidsrec­hterskorps niet voldoet. Hij voegde er nog aan toe dat hij “niet weet hoe het precies zit met het onderzoek”. De oproep kadert in het welbekende afschuiven van de schuld op de ref. Van der Bruggen had ook kunnen wijzen op de verdedigen­de blunders van zijn ploegmaats bij Kortrijk bij de twee tegengoals voor Charleroi. Maar dat is natuurlijk moeilijker.

KV KORTRIJK: Bruzzese, Azouni, Lepoint, Kagelmache­r, D’Haene, Ouali, De Sart, Avenatti, Van der Bruggen, Batsula, Ezekiel.

CHARLEROI: Penneteau, Busi, Angella, Dessoleil, Núrio, Bruno, Diandy, Morioka, Ilaimahari­tra, Delfi, Osimhen.

VERVANGING­EN: 52’ Delfi door Gholizadeh, 64’ Ouali door Koita, 70’ Ezekiel door Chevalier, 75’ Bruno door Niane, 78’ Batsula door Stojanovic, 86’ Morioka door Perbet.

DOELPUNTEN: 48’ Ezekiel 1-0, 67’ Morioka 1-1, 90’ Perbet 1-2.

STRAFSCHOP­PEN: 4’ Bruno, 67’ Morioka.

GELE KAARTEN: 14’ Ouali, 51’ Avenatti, 68’ Koita, 71’ Nurio, 86’ Azouni, 87’ Ilhaimahar­itra, 88’ D’Haene, 90’ Van Der Bruggen. TOESCHOUWE­RS: 6.772.

SCHEIDSREC­HTER: Nathan Verboomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium