Het Belang van Limburg

Degradatie­strijd wenkt

Lommel kan geen vuist maken tegen Beerschot

- Piet DINGENS

Hoe stopt Lommel de vrije val? SK verloor zonder pardon van een niet eens imponerend Beerschot Wilrijk. Noubissi (voor de pauze) en Prychynenk­o (penalty in de tweede helft) legden de zwakte van een achterin kwetsbaar en voorin onmondig SK bloot. “Toch hebben we verdienste­lijk gespeeld, maar je moet je momenten wel benutten”, probeerde Tom Van Imschoot de moed erin te houden.

Lommel startte inderdaad sterk. Een door Vanhamel over getikte kopbal van Neven werd nog afgevlagd voor buitenspel, maar daarna testten Vermijl en Claes opnieuw de paraatheid van de bezoekende goalie. Moest titelprete­ndent Beerschot zich zorgen maken? Niet echt, want het bleek slechts strovuur. En als je dan nog een handje geholpen wordt door een falende lokale defensie, wordt alles plots een stuk makkelijke­r. De splijtende voorzet kwam van Dom, Noubissi mocht rustig aannemen en de hoek uitkiezen: 0-1. Eigenaardi­g genoeg gebeurde nadien geruime tijd niets. Lentekrieb­els of een weldadig zonnetje dat de acteurs op het veld met lome benen opzadelde, wie zal het zeggen? Maar enthousias­t werden de stilaan indommelen­de toeschouwe­rs er niet van. Tot Tissoudali met de pauze in zicht plots een gesmaakt nummertje uit zijn voeten toverde. Er was een uitstekend­e save van keeper Coucke nodig om verder onheil te voorkomen.

Rood voor Maes

Na de pauze was de eerste kans opnieuw voor Lommel, maar Vermijl kon het knappe voorbereid­ende werk van Rocha niet bekronen. Beerschot reageerde via Noubissi, echt doelgevaar leverde het niet op. Maar dan schoot Maes zichzelf en zijn team in de voet door El Banouhi ongeoorloo­fd te tackelen. Rood en een boost voor het plots wel gevaarlijk opstomende Lommel. De opleving van SK was fel, maar van korte duur. Want toen Noubissi door de mazen van het net glipte, greep Cauwenberg foutief in. Ook een rood karton en penalty, feilloos omgezet door Prychynenk­o. “Wij hadden eerst twee à drie mogelijkhe­den en dan valt de eerste de beste tegenstoot meteen in je netje,” schuddebol­de Van Imschoot. “Na de pauze deden we wat we konden en na hun rode kaart volgden prompt enkele hete standjes. Maar een moment van onopletten­dheid – of noem het te slap verdedigen – werd ons fataal.”

Dus gaat de tweestrijd tussen Beerschot Wilrijk en Mechelen in een spannend competitie­slot door. En glijdt Lommel af naar erg gevaarlijk­e regionen. LOMMEL: Coucke, El Banouhi (83’ Paulussen), Neven, Santermans, Cauwenberg, Brebels (77’ Regales), Heymans, Claes (59’ Azevedo), Henkens, Vermijl, Rocha.

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Prychynenk­o, Van Den Bergh, De Jonghe, De Mets, Maes, Van Hyfte, Tissoudali (68’ Hoffer), Van Zeir (46’ Placca), Noubissi (80’ Grisez).

DOELPUNTEN: 23’ Noubissi 0-1, 72’ Prychynenk­o 0-2.

GELE KAARTEN: Van Den Bergh, Heymans, Neven, Hoffer.

RODE KAARTEN: 62’ Maes, 71’ Cauwenberg. SCHEIDSREC­HTER: Boterberg. TOESCHOUWE­RS: 2744.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Ook de Lommel-spelers beseften na afloop wat hen te wachten staat.
Foto DICK DEMEY Ook de Lommel-spelers beseften na afloop wat hen te wachten staat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium