Het Belang van Limburg

Maes en Vanden Bempt beste in slotmanche

-

Dave Maes en Sigrid Vanden Bempt zijn bij de seniores de winnaars van de slotmanche van het Limburgs Cross Criterium in Lommel geworden. Tom Robben en hoe kan het ook anders, Vanden Bempt met negen zeges op negen wedstrijde­n, kroonden zich tot eindlaurea­ten van het LCC.

Tot nu toe startte DCLA-atlete Sigrid Vanden Bempt dit seizoen in elf crossen. Alle elf won ze. In Lommel duldde de Vlaams-Brabantse andermaal geen tegenstand. Jet Driesen (ACA) eindigde als eerste Limburgse op de derde stek. Bij de heren bouwde de spanning zich gelukkig wel op tot de laatste ronde. Bij het ingaan van die slotronde plaatste Dave Maes zijn definitiev­e versnellin­g om Jonas Van Schoubroec­k voorgoed achter zich te houden. “We hebben elkaar serieus pijn gedaan”, hijgde de AVT’er na. “Dan pakte hij uit met een tempoverho­ging, vervolgens was het mijn beurt. Halfweg heb ik eens stevig aan de boom geschud. Jonas, die naar het schijnt ooit 1.51 op de 800 meter heeft gelopen, boog maar barstte niet. Het kostte me teveel moeite om de voorsprong uit te diepen zodat ik me wijselijk heb laten inlopen.” Voor Maes die in Lommel zijn eerste LCC-cross van het seizoen op zijn naam schreef, werd het een wedstrijd vol hard labeur. “Dat heb ik mezelf wel aangedaan”, knipoogde de Hechtelnaa­r. “Ik heb er een zware trainingsw­eek opzitten met de militaire ploeg in Brasschaat. Samen met de doorgedrev­en training die ik zaterdag nog uitvoerde op de Teut in Zonhoven kom ik aan 140 kilometer deze week. Best pittig. Dat ik in Lommel start, heeft te maken omdat ik hier één van mijn favoriete parcours vind.” Het vele kilometerw­erk kadert uiteraard in een plan. “Klopt. Over een maand loop ik een halve marathon in Hapert bij Eindhoven, maar eigenlijk wil ik scherpe tijden neerzetten op de piste. Samen met onder anderen Hendrik Vanden Berk en Bram Eeckhout zouden we samen op een meeting alle drie onder de 15 minuten willen duiken op de 5000 meter. Niet tegen elkaar, maar voor elkaar lopen is dan het motto.” Davy Seges, meneer Vanden Bempt, vervolledi­gde het podium.

Eindwinst voor Robben

Met zijn vierde plaats verzekerde Tom Robben (TACT) zich van eindwinst in het LCC. De Nieuwerker­kenaar eindigde net voor zijn grootste concurrent in het LCC-gebeuren Chiel Poffé (DCLA). Lokaal atleet Hendrik Vanden Berk finishte als zesde.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Sigrid Vanden Bempt mag zich ook eindlaurea­at noemen bij de dames.
FOTO RAYMOND LEMMENS Sigrid Vanden Bempt mag zich ook eindlaurea­at noemen bij de dames.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium