Het Belang van Limburg

“Beloning voor alle harde arbeid”

-

Liliane Barbé volgde de prestaties van haar dochter Elise ditmaal in familiekri­ng. “Ik heb geen minuut gemist deze week. Gisterenav­ond zaten we allemaal thuis voor de buis. En of het spannend was. De ontlading was groot. Wat een prestatie!”

De afgelopen maanden reisde mama mee naar Azië en Australië. Ook op de Fed Cup vorige week in Luik was ze uiteraard van de partij. “Ik kan niet altijd meegaan. Soms ook uit financiële redenen. Nu ze een heel team rond haar heeft is dat minder noodzakeli­jk. Zo maakt nu ook Sam Verslegers deel uit van haar team en dat is een duidelijke meerwaarde. Zeker voor de tornooien die twee weken duren. In Doha was hij niet van de partij omdat je daar bijna elke dag speelt en de tijd ontbreekt voor uitgebreid­e behandelin­g.”

Drie toppers geklopt

Dat Elise de voorbije week drie toppers uit de top tien versloeg, was ook voor mama een verrassing. “Na de Fed Cup was ze ontgoochel­d maar ze laat het hoofd niet hangen. Mentaal is ze sterk en die zege tegen Bertens heeft haar zonder twijfel een boost gegeven. In de aanloop naar de Fed Cup heeft ze hard getraind en technisch een aantal dingen bijgestuur­d. Misschien stond alles nog niet op punt en afgelopen week lukte het wel. Dit is gewoon het resultaat van jarenlang hard werken en dit zal haar zonder meer een boost geven. Ook na de grootste zege uit haar carrière zal ze beide voeten op de grond houden. Daar twijfel ik niet.”

Adelaar

Elise kreeg in Doha een prachtige trofee met een afbeelding van een adelaar, het symbool van Qatar. “Je weet, ze houdt van dieren en dit is zonder twijfel de mooiste beker die ze kon krijgen. Ik kan de beker zelf pas binnen een weekje zien want ze reist nu door Dubai. Daarna komt ze een weekje naar huis en dan vertrekt ze voor vijf weken naar Amerika.”

 ?? FOTO BELGA ?? Met vijf WTA-titels gaat Elise Mertens Dominique Monami (links) voorbij in de ranglijst van Belgische speelsters. Rechts: mama Liliane.
FOTO BELGA Met vijf WTA-titels gaat Elise Mertens Dominique Monami (links) voorbij in de ranglijst van Belgische speelsters. Rechts: mama Liliane.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium