Het Belang van Limburg

Brent Blommen verlengt titel

-

Brent Blommen prolongeer­de gisteren in Hechtel zijn provincial­e titel bij de nieuweling­en. Op geen enkel moment kon iemand hem voor die felbegeerd­e kampioenen­trui bedreigen.

Blommen kwam als eerste uit de startblokk­en. “Dat was het opzet”, aldus Brent na afloop. “Ik wilde als eerste de zandstrook induiken om de anderen meteen onder druk te zetten. Ik nam tien seconden en ontsnapte zo aan het gedrum achter mij.”

Die voorsprong werd even later tenietgeda­an door nationaal kampioen Jente Michiels. Geen schande uiteraard. Waar de Belgische kampioen aan de start verschijnt, is de winnaar bijna altijd gekend. Michiels verloor dit veldritsei­zoen amper twee wedstrijde­n. “Ik hield dan ook rekening met zijn terugkeer”, bekent Blommen. “En ook dat hij me nadien wel zou achterla- ten. Wat eveneens gebeurde. Maar ik bleef goed geconcentr­eerd rondrijden en werd uiteindeli­jk onbedreigd provinciaa­l kampioen, de kers op de taart van een goed seizoen dat ik volgend weekend zal afsluiten. Zaterdag rijd ik nog een mountainbi­kewedstrij­d in Rotem en zondag de sluitingsw­edstrijd in Oostmalle. Daarna is het tijd om de fiets een drietal weken op stal te zetten. Eind april hoop ik een eerste wegwedstri­jd te rijden.” Bij de eerstejaar­s nieuweling­en ging de titel verrassend naar Dré Goelen uit Tessenderl­o. De wedstrijd voor juniores werd gewonnen door Ward Huybs voor Arne Baers en Michael Bervoets. De zege bij de eliten en beloften was voor Ingmar Uytdewilli­gen voor Gert Smets en Pieter-Jan Vliegen.

 ?? FOTO FREDDY VAES ?? Brent Blommen volgt zichzelf op als provinciaa­l kampioen
FOTO FREDDY VAES Brent Blommen volgt zichzelf op als provinciaa­l kampioen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium