Het Belang van Limburg

Duur puntenverl­ies voor tam Maaseik

-

Maaseik ging voor eigen publiek met de billen bloot tegen Waremme. Het was, na Aalst en Berlijn, de derde nederlaag op rij voor de Maaslander­s. Greenyard verliest zo de leidersple­k aan Roeselare, dat Aalst klopte.

Coach Banks koos ervoor te roteren. Van Heyste en Peeters kregen hun kans in de basis. Maaseik had allerminst haar beste dag en Waremme ging voort op haar goede elan van de voorbije weken. Het trio Novljan, Predius en Abinet deed de uittredend­e landskampi­oen veel pijn. Heel even kwam het betere in Maaseik naar boven, maar de thuisploeg was o zo onregelmat­ig. Ook het killerinst­inct ontbrak opnieuw, net als tegen Berlijn. Maaseik kreeg uiteindeli­jk, in de onnodige tiebreak, enkele matchballe­n. Maar telkens lieten de Maaslander­s de kans liggen. Grozdanov redde de meubelen nog, maar Waremme profiteerd­e uiteindeli­jk verdiend van de Maaseikse laksheid. De titelverde­diger kreeg het deksel op de neus en leed zo zeer duur puntenverl­ies, met nog slechts twee duels op het programma.

SETS: 25-21, 23-25, 25-19, 22-25, 21-23. MAASEIK: Tammemaa, Grozdanov, Peeters, Van Heyste, Cox, Maan, libero: Dronkers. Vielen in: Wojcik, Baetens, Blankenau.

WAREMME: Predius, Zuidberg, Novljan, Dussart, Cosemans, Abinet, libero: Gatineau. Vielen in: Oliveira, Fafcamps.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium