Het Belang van Limburg

Dankzij opslagkano­n Ieven

- Rob KWANTEN

De Haspengouw­se derby is opnieuw uitgedraai­d op een En net als in de heenronde was het Wellen dat in de tiebreak aan het langste eind trok. Wevoc kwam 1-2 achter, maar de inbreng van Vriens en vooral Celine Ieven deed de wedstrijd kantelen. Ieven serveerde Jeval in sets vier en vijf compleet in de vernieling. Even zag het ernaar uit dat Alken de titelstrij­d weer nieuw leven zou inblazen. Demulder gidste haar team met overtuigin­g naar winst in set één. Wevoc draaide niet en had een goeie Lynn Vendrix nodig om in set twee in het Alkens kielzog te blijven. De ingevallen Celine Ieven, die pas twee weken geleden opnieuw haar volleybals­choenen aantrok, serveerde dan koud van 18-18 naar 22-18. Genoeg voor setwinst. “En toch speelden we niet goed”, gaf trainer

thriller.

Hans Bungeneers toe. “Veel te krampachti­g. De meisjes werden overmand door zenuwen. Gelukkig beschik ik over een goeie bank. Mijn invallers waren weer eens beslissend.”

Vier keer getraind

Ook in de volgende twee sets werd de buit verdeeld. Alken verdedigde ijzersterk in set drie. Quintens torende enkele keren mooi boven het blok uit. Voor Wellen vond Vriens, die Bunge-

BEERSE - STEVOORT 3-0

Yennick Gaethofs draaide prima als receptie en ook gelegenhei­dslibero Koen Claes was moeilijk op een foutje te betrappen. Maar leider Beerse, met draaischij­f Jacobin andermaal in een uitblinker­srol, had net iets te veel kwaliteit in huis. SETS: 25-22, 25-18, 25-18.

DILSEN-STOKKEM - HERENT 3-0

Mooie zege van Mavo dat drie sets lang brandhout maakte van de bezoekende receptie. Aanvaller Charles Teuwen heeft de vorm van het seizoensbe­gin weer te pakken. Bij 16-6 in set drie kregen youngsters Vanlent, Keymis en Aerts de kans om zich te tonen.

SETS: 25-17, 25-15, 25-19.

EERSTE DIVISIE DAMES VELTEM-BEIS. - M’MECHELEN 3-0

Een piepjong KVC, nog steeds geplaagd door heel wat blessures, neers was komen aflossen, haar ritme op de hoeken. Aerts zorgde voor stabilitei­t in receptie. En wie anders dan Ieven forceerde in set vier de beslissing met een serviceree­ks van zeven punten.

En dan de tiebreak. Bij 7-6 gooide Wellen opnieuw opslagkano­n Ieven in de strijd. Met onder andere vier aces piloteerde ze Wevoc in een mum van tijd naar 15-6. Ronduit indrukwekk­end. En misschien wel beslissend in de titelstrij­d. “In aanloop naar deze wedstrijd heb ik vier keer getraind”, bloosde Ieven. “De trainer kent mijn kwaliteite­n. In Hasselt gaf hij me ook regelmatig de opdracht om vanaf de opslaglijn het verschil te maken. Fijn dat ik zo snel al een bijdrage kan leveren. Bovendien woon ik in Alken,

SETS: 25-8, 25-9, 25-14

DV HASSELT - HERENTHOUT 0-3

SETS: 13-25, 22-25, 25-27.

TWEED DIVISIE DAMES K. RIEMST- DATOVOC B 3-0

In deze Zuid-Limburgse derby toonde Tongeren B zich vooral in set één taai met prima aanvalswer­k. Maar leider Riemst duwde door in moneytime. Nadien bouwde een serverend en blokkerend sterke thuisploeg telkens vrij vroeg een definitief kloofje uit. Vandereyt, Vanminsel en Smets toonden zich een onhoudbaar trio.

SETS: 25-20, 25-19, 25-11. dus dat maakt de winst extra speciaal.”

Titeldroom

Bij Alken baalden ze als een stekker. Trainer Minten: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Tot 11-11 in de vierde set lagen we op koers. Hoedje af voor de opslagen van Ieven, haar opslagen van hoge kwaliteit. Als we al een titeldroom hadden, dan bergen we die nu op. Ik denk dat Wellen de champagne mag koud zetten.”

SETSTANDEN: 22-25, 25-20, 18-25, 25-16, 15-6.

VOOR WELLEN: Bungeneers 6, Withofs 15, J. Ieven 6, Briers 4, Vendrix 14, Schaekers 5. Libero: Ory. Kwamen in: Aerts 2, C. Ieven 7, Vriens 9.

VOOR ALKEN: Briels 13, Rochus 8, Sneyers 10, Demulder 13, Quintens 9, Brocatus 4. Libero: Pieters. Kwamen in: Boiten, Minten, Vranken 1.

SP. LANAKEN - KASTERLEE 3-0

De 16-jarige Julie Segnana kreeg haar kans als libero. Ze speelde sterk en zette haar zus Charlotte in een zetel aan de pas. Van Lent scoorde vlotjes, Sohls harde trainingsw­erk wierp zijn vruchten af in het midden. Ze scoorde maar liefst aan 73%. Bovendien mocht ze vijf aces achter haar naam schrijven.

SETS: 25-17, 25-22, 25-20.

STEVOORT - HELCHTEREN 1-3

SETS: 25-21, 26-28, 19-25, 14-25.

ZOERSEL B - BERINGEN 3-0

De nummer twee uit de ranking was een maatje te groot voor Beringen. Vrij snel in elke set bouwde de thuisploeg het definitiev­e kloofje uit. Bepavoc bleef knokken en dat wierp zijn vruchten af in set drie, maar een setje pakken zat er niet in. Zoersel gunt leider Riemst geen duimbreed en volgt op drie punten.

SETS: 25-17, 25-14, 25-21.

onderging duidelijk de wet van de sterkste. “In de derde set ging het wat beter, maar tegen dit Veltem was niets te beginnen”, aldus T2 Filippini.

De thuisploeg maakte het subtopper Herenthout vooral in sets twee en drie knap lastig. Maar de eerste overwinnin­g bleef opnieuw uit.

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Alken-trainer Minten wond er geen doekjes om: “Ik denk dat Wellen de champagne koud mag zetten.”
Foto KAREL HEMERIJCKX Alken-trainer Minten wond er geen doekjes om: “Ik denk dat Wellen de champagne koud mag zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium