Het Belang van Limburg

Miners bijten tanden stuk op ref en tactiek van K. STBB

- Raf COMANS

Verdiende zege van K. STBB in de derby tegen de Miners die na de rust (39-40) hun tanden stuk beten op de dynamische 1-3-1zoneverde­diging van de thuisploeg én de arbitrage. Bij Beringen ontbrak nu ook Jan Poelmans (scheurtje kuit). Bij STBB moet Sam D’Huys een pijnlijke voet (gewrichtsb­anden?) naar de radiografi­e.

Het lijkt erop dat het nooit nog goed komt tussen fusieploeg Miners Beringen en ref Tim Sannen die een verleden bij Beverlo heeft. Tot aan de rust was er geen vuiltje aan de lucht. Sint-Truiden liep onmiddelli­jk 9-2 uit, maar de bezoekers vochten als leeuwen en bogen om naar 33-40 (17’). Na de rust (39-40) zat het spel snel op de wagen nadat de Beringse sterkhoude­r Robbie Van Baelen binnen de twee minuten door ref Sannen met een derde en vierde fout (terecht) plus een compleet uit de lucht gevallen technische fout naar de bank werd gefloten. Van dan af was de bank van de onthoofde Miners onrustig en contesteer­de voortduren­d de arbitrage. Met twee onsportiev­e - en vier technische fouten plus de uitsluitin­g van ploegafgev­aardigde Mark Reynders verloor Beringen dat gevecht.

“De tweede helft eisten de refs een hoofdrol op”, aldus Minerscoac­h Kevin Comyn. “We waren daardoor niet meer gefocust en met slechts zes spelers verliezen we met slechts negen punten. Chapeau voor mijn jongens die ervoor gegaan zijn. Je weet natuurlijk niet of we de wedstrijd zouden gewonnen hebben als het anders was gelopen.”

“We maken het verschil in het derde kwart met die 1-3-1-zone. Op het einde moesten we de match alleen nog controlere­n”, stelde coach Bart Bormans van STBB terecht vast. “Ondanks die vroege voorsprong was het in het begin zoeken en tasten voor ons. We hebben het altijd moeilijk tegen ploegen die veel driven zoals Beringen, Duffel en Limburg United C. Het voetenwerk van onze spelers is wat trager. Maar we compensere­n dat met onze aanvalskra­cht.”

QUARTERS: 21-21, 18-19 (39-40), 25-13 (64-53), 10-12.

K. SINT-TRUIDEN: HERMANS 3+4, HORIONS 7+8, MOUSSEAU 9+5, NEYENS 10+2, CLAUS 6+12, Desmet 2+1, Haling 2+0, Surinx 0+0, Mayele 0+3.

MINERS BERINGEN: VAN BAELEN 8+2, N. CAUBERGHS 2+4, REYNDERS 10+3, BOUTSEN 1+0, BROWN 2+6, Nowicki 2+5, Dieltiens 3+2, Postelmans 12+3.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Horions en Boutsen bikkelen om de bal.
Foto TOM PALMAERS Horions en Boutsen bikkelen om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium