Het Belang van Limburg

“Geen cadeau gekregen”

- Johnny PEETERS

Jente BRAL

Tongeren Ondanks de vele afwezigen werd het een aangename en spannende derby in Tongeren. De thuisploeg stond bijna de volledige wedstrijd aan de leiding. Hasselt kon twee keer op gelijke hoogte komen, maar geraakte er nooit over. Eskens en Hertay zorgden in de slotfase voor winst. Bij Tongeren ontbraken de geblesseer­den Vandewal, Claes en Fanard. Hasselt deed het zonder Bloemen (ziek), Padberg (één week geschorst na uitsluitin­g in Gent) en Jules Hermans (rug). Onder leiding van een goed gestarte Bral kon Tongeren via fast breaks een kleine voorsprong nemen. Moonen zorgde met een driepunter voor 29-17. “Onze start was niet goed waardoor we de hele wedstrijd moesten achtervolg­en”, geeft Wouter Screurs toe. “Bovendien vielen de Tongerse shots heel goed binnen wat het ons nog moeilijker maakte.” Met scores en bonusvrijw­orpen van Moons maakte Hasselt de achterstan­d een eerste keer goed, maar leed dan te veel balverliez­en. Screurs kon met een bom voor de eerste keer gelijkmake­n (36-36). Tongeren pakte verschille­nde aanvallend­e rebounds en Ghysens zorgde voor 53-58. Met twee bommen bracht Vanhove Hasselt op 57-56, maar deze keer was het Proesmans die overnam (65-58). “We zijn heel goed gestart, maar daarna vond ik dat ik goed uit de wedstrijd werd gehouden”, reageert Bral die de geblesseer­de Vandewal verving in de basis. “Normaal zal Wim over twee weken terugkeren. Dankzij onze teamdefens­e konden we elke terugkeer van Hasselt afhouden. Van onze stops profiteerd­en we om onmiddelli­jk te scoren. Nadat Joeri Moonen in foutenlast kwam, nam Jeroen Eskens zijn taken heel goed over.”

Driepunter­s

Tongeren leek de wedstrijd te beslissen, maar met vier nieuwe Hasseltse driepunter­s (3x Screurs, 1x Achaaray) werd het 79-79. “De opdracht was om Wouter Screurs onderin te stoppen, maar dan gooit hij 3 op 3 van achter de driepuntli­jn”, stelt Bral. “Dat hadden we niet verwacht. Dankzij hem blijft Hasselt in de wedstrijd.”

“Ik ben geen echte shotter zodat mijn verdediger­s afzakten en ik vrij kwam achter de driepuntli­jn”, vertelt Screurs. “Ik moest daar mijn shots nemen en vandaag vielen ze binnen. Het zijn de details die ons uiteindeli­jk de overwinnin­g kosten. We komen elke keer gelijk, maar geraakten er niet over. Na een spijtig balverlies in de slotfase en onze shots die niet meer vielen, liep Tongeren opnieuw vier punten uit. Dat balverlies was cruciaal, maar daar ligt het uiteindeli­jk niet aan. Het gaat over de hele wedstrijd. We kregen geen cadeau van Tongeren, maar dat hadden we ook niet verwacht.”

QUARTERS: 29-21, 18-22 (47-43), 24-22 (71-65), 20-20.

TONGEREN: BRAL 6+0, PROESMANS 7+7, HERTAY 10+11, ESKENS 8+15, MOONEN 11+3, Bertrand 0+2, Ponsaers 0+0, Ghysens 2+6, Battochio 3+0. HASSELT: PAUWELS 6+0, VANHOVE 8+10, SCREURS 7+20, ACHAARAY 7+3, VRANKEN 2+0, Simons 0+4, L.Hermans 0+0, Van Becelaere 0+3, Moons 15+0.

 ?? Foto MIST ?? Pauwels probeert Bral af te stoppen.
Foto MIST Pauwels probeert Bral af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium