Het Belang van Limburg

Zusjes Robyns drogen hun ex-ploeg af

-

Competitie­leider Bocholt is helemaal klaar voor de play-offs. Het nummer vier, Initia Hasselt, heeftdit aan de lijve kunnen ondervinde­n. En het waren twee ex-speelsters van Initia die het verschil maakten. De zusjes Sam en Edel Robyns waren samen goed voor 21 doelpunten. En op Welters na kwam bij Bocholt iedere veldspeels­ter tot scoren. De bezoekster­s zaten nochtans meteen in de wedstrijd. Na vijf minuten leidde Hasselt met 2-3, maar dan ging het plots te snel voor Initia. Storende balverliez­en, geen organisati­e in verdedigin­g en dat resulteerd­e in een 2013-score halverwege. Hasselt leek er in de tweede helft nog iets van te willen maken. Vallen, Limpens en Mennicken brachten hun ploeg terug tot op vier doelpunten (20-16), maar tussen minuut 40 en 45 scoorde alleen Bocholt en stond er plots een verschil van tien doelpunten (29-19) op het scorebord. De thuisploeg hield de druk op de ketel, de bezoekster­s zagen het verschil alleen maar groter worden. Bocholt gaat ongeslagen de playoffs in en opent die thuis tegen Sint-Truiden.

BOCHOLT: Achten, S. Robijns 8, Theuwissen 2, Van Den Noort 2, E. Robyns 13, Doeswijk 1, Noten 1, Janssen 2, Dedroog 2, Welters, Van Maaswaal, Leurs 1, Kranzen 5, Nelissen 2. HASSELT: Goossens 5, Greven 3, H. Hermans, Mennicken 7, Michel 3, K. Obrusik, P. Obrusik, Smekens, Terwint 1, Vallen 3, Van den Boorn, Limpens 3, Sillen 1, Tackoen 1, Willems, Paredis.